İsmail Lepiev kimdir? SLM Yatırım Bankasının sahibi İsmail Lepiev kimdir, nerelidir?

İsmail Lepiev'in kim, SLM Yatırım Bankası kimin olduğu soruları bugün merakla sorulmaya başladı. SLM Yatırım Bankası AŞ, BDDK'dan resmen kuruluş onayı aldı.

Google Haberlere Abone ol
SLM Yatırım Bankası onay aldı

İsmail Lebiev kimdir? SLM Yatırım Bankası kimin, sahibi kimdir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye'de, SLM Yatırım Bankası AŞ unvanı altında 1 milyar lira sermayeli yatırım bankasının kuruluşunu onayladı.

SLM YATIRIM BANKASI KİMİN?

BDDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararına göre, İsmail Lepiev, Cemalettin Kitapçı, Köksal Akdeniz, Fadime Öztürk ve Canan Bulut tarafından Türkiye'de SLM Yatırım Bankası AŞ unvanlı bir yatırım bankası kurulmasına izin verildi.

Bankanın kuruluş sermayesi 1 milyar lira olacak.

Söz konusu karar Bankacılık Kanunu, Bankaların İzne Tabi İşlemleri ile Dolaylı Pay Sahipliğine İlişkin Yönetmelik uyarınca alındı.

İSMAİL LEPİEV KİMDİR?

İsmail Lepiev, 1976 yılında dünyaya gelmiş Çeçenistan asıllı bir Türk vatandaşıdır.

Eğitim hayatını Türkiye'de tamamlamış, evliliğini burada yapmış ve çocukları da burada doğmuş.

İsmail Lepiev kimdir? SLM Yatırım Bankasının sahibi İsmail Lepiev kimdir, nerelidir?
İsmail Lepiev

 

Evli ve 3 çocuk babası olan İsmail Lepiev, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Satranç oyununu çok sevdiğini belirten Lepiev hayat felsefesini ise, "çocuk doğunca ağlar, etrafındakiler aile ve dostları sevinir, güler. Ölünce senin gülmen lazım ki etrafındakiler ağlasın." şeklinde ifade ediyor.

Lepiev'in Prince Grup isminde büyük bir şirketi var. 

Prince Grup’un temeli 2003 yılında Prens Turizm Kuyumculuk ve Dış Tic. Ltd. Şti kurmakla atıldı.

Lagina Travel markası altında turizme ilk adımını attı. Bugün grubumuz Brisco (eski adı Lagina Travel) On Travel, Evelina Travel, Privilegiya Otdyha, BRP -Vize Support, Travel Medra, Elmos Security, Uno, Metro Jet (Kolavia) Go Adventure, Estonya, Go Adventure – Letonya, PRS İnşaat, Litus Otelcilik, PRNS Taşımacılık, SesPack, Prens Güvenlik, Mayra Marketing şirketlerimizden oluşuyor.

Tur operatörlüğü, havayolu, otelcilik, üretim, reklam, pazarlama, inşaat, güvenlik, taşımacılık alanlarında grubumuz şirketleriyle hizmet veriyoruz. Hizmet verdiğimiz yerler ise: Avrupa’da Estonya, Letonya, Rusya, Moskova, St. Petersburg, Samara, Krasnodar. Türkiye’de ise: Antalya, Ankara ve Yozgat olarak sıralayabiliriz. Grubumuzun amiral gemisi yurtdışından gelen turistlerin incoming (Karşılama) hizmetini veren Prens – İncoming şirketidir.

TÜRKİYE'YE BORCUM VAR

Türkiye'yi çok sevdiğini belirten İsmail Lepiev, yaptığı yatırımları da bu nedenle yaptığını söylüyor. Lepiev, "Türkiye’yi seviyorum. Türkiye’de eğitim aldım, Türkiye’de evlendim ve çocuk sahibi oldum. Türkiye’ye hayatımın sonuna kadar ödeyemeyeceğim borcum var. Onun için Türkiye’ye getirdiğimiz turistler, dövizler, yatırımlar, işçi istihdamı, vergiler, vs… Türkiye’ye olan borcumun geri ödemesinin ilk adımlarıdır. Türkiye’de ve özellikle Antalya’da yaşamak bir ayrıcalık. Ben bunlardan dolayı mutluyum." diyor.

Yorumlar