İŞKUR iş ilanları 2020: Bu yıl 50 bin eleman arıyor

İşveren tarafından verilen iş ilanları ile vatandaşları işe yerleştiren ve bu anlamla işçi ile işveren arasında köprü vaziyeti gören İŞKUR, 50 bin eleman arıyor.

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR 50 bin eleman arıyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKU) ülke genelindeki işveren, tarafından verilen ilanlar ile istihdam edilmek üzere toplamda 50 bin kişi arıyor. Peki, İŞKUR iş ilanları 2020 nereden görülebilir, başvurular nasıl yapılır? İŞKUR başvuruları için şartlar nelerdir?

İŞKUR tarafından iş yerleştirilecek olan kişilerin hangi mesleki yeteliliğe sahip olması gerektiği de belli oldu. Buna göre, İŞKUR tarafından işe yerleştirileceklerin 7 bin 395’i beden işçisi, yani ‘vasıfsız.’ Yaklaşık 42 bini ise gıdadan turizme, tekstilden inşaata birçok alanda istiham edilecek. Öte yandan İŞKUR, geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 1 milyon 350 bin kişiyi işe yerleştirdi.

İşsiz olan, ve iş arayan vatandaşların 'iskur.gov.tr' adresinden siteye kaydolup, TC kimlik numarasıyla başvuru yapabilme imkanı var. Veya İŞKUR'un il merkezlerine gidilerek başvuru işlemleri yapılabilir. Kişi, özgeçmişindeki kişisel bilgilerle eşleşen iş ilanlarına doğrudan ulaşabiliyor. İsteyen İŞKUR il müdürlüklerinden de sisteme üye olup, kendine uygun işe başvurabiliyor. Yurt içi ve yurt dışı iş ilanlarını arayabiliyor, işverenlerle doğrudan temasa geçebiliyor.

İŞKUR, herhangi bir vasfı olmayan kişileri meslek sahibi yapabilmek için ücretsiz ‘mesleki eğitim kursları’ düzenliyor. Üstelik meslek öğrenen işçilere günlük 77 lira ile 85 lira harçlık veriyor. Programa katılabilmek için İşkur’a kayıtlı olmak gerekiyor. 16-70 yaş arası ve ilköğretim-üniversite eğitimli herkes başvurabilir. Detaylı bilgi, ‘iskur.gov.tr’ adresinden alınabilir.

İŞTE İŞKUR'UN EN ÇOK ALIM YAPACAĞI MESLEKLER

Meslek Alınacak işçi sayısı

Beden işçisi 7.395

Makineci (dikiş) 2.249

Satış danışmanı 1.802

Temizlik görevlisi 1.558

Konfeksiyon işçisi 1.173

Garson (servis elemanı) 1.045

Ön muhasebeci 960

Kasiyer 858

Çağrı merkezi temsilcisi 784

Güvenlik görevlisi 663

Gazaltı kaynakçısı 606

Büro memuru 570

Turizm/Otelcilik elemanı 516

Paketleme işçisi 430

CNC operatörü 413

Aşçı 411

Şoför 406

Pazarlamacı 390

Elektrikçi 370

Ayakkabı imalatçısı 341

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

İŞKUR İŞVEREN GİRİŞİ

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

Yorumlar