2019 İŞKUR iş ilanları: 42 bin personel aranıyor, giriş, kayıt

İŞKUR 2020 yılında da 40 binden fazla personel arıyor. İŞKUR memur personel alımı iş ilanları vatandaşlar tarafından en çok aranan iş ilanları arasında. İŞKUR üzerinden yayınlanan bu ilanlara nasıl başvuruda bulunabilirsiniz? İŞKUR'a nasıl kayıt olunur? bu detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
2019 İŞKUR iş ilanları: Başvuru, giriş, kayıt

İŞKUR 2020; ilanlarıyla 42 bin personel aranıyor. İŞKUR genel amacı işsizliği engellemek olan devlet tarafından kurulmuştur. İş-kur işe alım sürecinde etkili bir rol oynar. İş bulamayan ve personel açığı olan üyelerinin taleplerine karşılık veren İŞKUR, istihdamın yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve korunması amacı ile görev yapmaktadır. İŞKUR, İş ve İşçi bulma kurumunun 4 Ekim 2000 yılında kapatılması ile kurulmuştur. İŞKUR, iki milyon 430 bin memur, 213 bin 4/B statüsündeki sözleşmeli personel ve 317 bin işçi çalıştıran kamu, iş kapısı olmayı sürdürüyor. Yeni sözleşmeli personel alımı için ilana çıkıldı. Başvurular İŞKUR'a yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi için 2.250 erkek, 250 kadın olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci alınacak. Sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet sitesinde ilan edilecek.

İŞKUR İŞ İLANLARI

İŞKUR iş ilanlarının tamamına haberimiz içerisinde bulunan link üzerinden ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra bazı ilanlar da aşağıda yer almaktadır.

İŞKUR SİTESİNE GİTMEK İÇİN TIKLAYINIZ

2 milyon 430 bin memur, 213 bin 4/B statüsündeki sözleşmeli personel ve 317 bin işçi çalıştıran kamu, iş kapısı olmayı sürdürüyor. Yeni sözleşmeli personel alımı için ilana çıkıldı. 

Yıl başından beri başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere birçok kurumda yüzlerce yeni personel istihdam eden devlet, ihtiyaç duyulan kadrolara alım için ilana çıkmaya devam ediyor. Bu yılın mart ayı verilerine göre 2 milyon 430 bin memur, 213 bin 4/B statüsündeki sözleşmeli personel ve 317 bin işçi çalıştıran kamu, iş kapısı olmayı sürdürüyor. Devlet Personel Başkanlığı'nın internet sitesinde yayımlanan ilana göre, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü İŞKUR üzerinden 2 bin 264 sürekli işçi, 406 engelli işçi ve 330 eski hükümlü işçi alacak.

BAŞVURULAR İŞKUR'A

Başvurular İŞKUR'a yapılacak. Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi için 2.250 erkek, 250 kadın olmak üzere toplam 2 bin 500 öğrenci alınacak. Sınav takvimi Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet  sitesinde ilan edilecek.

SSM de sınavla seçecek

Savunma Sanayii Müsteşarlığı 23 proje mühendisi, 28 proje asistanı ve 9 yönetici asistanı olmak üzere toplam 60 sözleşmeli personel istihdam edecek. KPSS sonuçlarına göre en yüksek puana sahip olandan başlanarak alınacak personelin toplam 5 katına kadar aday sınava katılmaya hak kazanacak. Söz konusu sınava katılmaya hak kazanan adayların, KPSS puanları, sınavın yapılacağı yer, tarih ve saatleri müsteşarlığın (www.ssm.gov.tr) internet sitesinde ayrıca ilan edilecek.

Kişisel veriler için uzman

Öte yandan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı da uzman çavuş, uzman onbaşı ve sözleşmeli er alımı için ilana çıktı. Kişisel Verileri Koruma Kurumu da, 35 kişisel verileri koruma uzman yardımcısı alacak. Devlet böylece iş kapısı olmaya devam ediyor.

İŞKUR PERSONEL İLANLARI

Kamu kurum ve kuruluşlarından ayrı olarak özel sektör içerisinde yayımlanan firmaların beraberinde, bilişim, destek ve sağlık personeli kategorilerine toplamda 220 ilan yayımlandı. Söz konusu ilanlar İŞKUR üzerinden yayımlandığından başvurularda İŞKUR üzerinden yapılacağı belirtildi.

Yayımlanan ilanda açık olan pozisyonlar şu şekildedir; “Bilişim Personeli, Destek Personeli, Diğer Sağlık Personeli, Diş Protez Yardımcısı, Gemi Acente Personeli, Satış Destek Personeli, Satış Sonrası Hizmet Personeli ve Sigorta Acentesi Teknik Personeli” olarak kategoriler yayımlandı.

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır.

İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

İŞKUR İŞVEREN GİRİŞİ

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

Yorumlar