İşitme Engellilerin Dünya Hentbol Şampiyonası'ndaki hedefi ilk 3

- 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda altın madalyaya ulaşan Erkek Hentbol Milli Takımı, 14 Temmuz'da Brezilya'da başlayacak dünya şampiyonası hazırlıklarını tamamladı - İşitme Engelliler Erkek Hentbol Milli Takım Başantrenörü Serdar Eler: "Dünya şampiyonasında ilk 3'ü hedeflediğimizi söyleyebiliriz, bunun dışındaki dereceler bizim için başarısızlıktır" - "Hentbolda 'bu top' diye başladığımız çalışmalarda sporcularımız artık olimpiyat şampiyonu oldu"

Google Haberlere Abone ol
İşitme Engellilerin Dünya Hentbol Şampiyonası'ndaki hedefi ilk 3

İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - İşitme Engelliler Erkek Hentbol Milli Takım Başantrenörü Serdar Eler, Brezilya'da düzenlenecek dünya şampiyonasında ilk 3'ü hedeflediklerini, bunun dışındaki derecelerin kendileri için başarısızlık olacağını söyledi.

2012'de Avrupa ikincisi, 2014'te dünya ikincisi, 2017'de ise olimpiyat şampiyonu olan İşitme Engelliler Hentbol Milli Takımı, Brezilya'da 14 Temmuz'da başlayacak olan dünya şampiyonasında mücadele edecek.

Türkiye'nin rakipleri arasında Brezilya, Kamerun, Hırvatistan, Ekvador, Gana, Kenya ve Rusya bulunuyor.

İşitme Engelliler Erkek Hentbol Milli Takım Başantrenörü Serdar Eler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünya şampiyonası öncesinde çalışmalarının tamamını "hentbol şehri İzmir"de yapmayı tercih ettiklerini ifade etti. Aralıklarla 4 kamp yaptıklarını bildiren Eler, "100'de fazla antrenman yapabildik. Bu bizim için bir şanstı." diye konuştu.

Eler, dünya şampiyonası öncesinde çok mütevazı olamayacaklarını belirtti. Şampiyonaya iddialı gittiklerini vurgulayan Eler, şunları kaydetti:

"Brezilya'nın ev sahibi avantajı olacaktır. Hırvatistan ve Rusya gibi çok önemli rakiplerimiz var. Onlar, geleneksel rakiplerimiz oldu. Dünya şampiyonasında ilk 3'ü hedeflediğimizi söyleyebiliriz, bunun dışındaki dereceler bizim için başarısızlıktır. Hentbolda 'bu top' diye başladığımız çalışmalarda sporcularımız artık olimpiyat şampiyonu oldu."


- "Devlet tarafından destekleniyoruz"


Son dönemde engelli branşlarına gösterilen ilginin arttığını kaydeden Eler, herhangi bir eksikliklerinin bulunmadığını, devletin kendilerine her türlü imkanı sunduğunu dile getirerek, "Hiçbir eksiğimiz olmadı. Devlet tarafından destekleniyoruz, bu durum ise otomatikman başarıyı getiriyor." dedi.

Eler, işitme engellilerde arzu edilen kalitede lig olmadığını savundu.

Toplayabildikleri sporcularla uzun süreli kamp yaptıklarını anlatan Eler, "Hentbol işitme engelliler arasında 'fenomen' haline geldi. Birçok branştan hentbola gelmek isteyenler var. Hentbol milli takımlarına gelmek isteyenlerin bir adım öncesi kulüplerin de hentbol branşını açıp, liglere katılması olacak." diye konuştu.

Yorumlar