THY işe giriş şartları ve başvuru şekli

THY kabin memuru alımı yapacak. Peki, THY'de çalışmak isteyenler iş başvurusunu nasıl yapacak? THY kabin memuru alımlarında şartlar nedir? Herkes başvuru yapabiliyor mu?

Google Haberlere Abone ol
THY işe giriş şartları ve başvuru şekli

THY yeni memur alımı yapıyor. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, 2 bin 600 yeni personel alacaklarını açıkladı. Türk Hava Yolları, kendileriyle çalışmak isteyenlere mükemmel bir imkan sunuyor. THY kabin memuru alımı yapacak. Peki, THY'de çalışmak isteyenler iş başvurusunu nasıl yapacak? THY kabin memuru alımlarında şartlar nedir? Herkes başvuru yapabiliyor mu?

THY işe giriş şartları; Türk Hava Yolları yeni personel alımı yapacak. THY'den yapılan açıklamaya göre çeşitli şartları taşıyan kabin memuru alımı ile kadrosunu genişletmeye hazırlanıyor. 

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, şirketin filosunu genişletmesine bağlı olarak gelecek yıl bin pilot, bin 600 kabin memuru alınacağını bildirdi. Ekşi, THY'nin, büyümesine bağlı olarak her sene kokpite ve diğer birimlere personel alımı yaptığını söyledi. THY'ye 2019'da 41 yeni uçak geleceğini ve bazı uçakların filodan çıkacağını ifade eden Ekşi, filonun genişlemesine bağlı olarak gelecek yıl bin pilot, bin 600 kabin memuru alımı yapılacağını bildirdi. Ekşi, "Özellikle genç arkadaşlarımız, hem bizim hem de iştiraklerimizin web sitelerini takip edip, kendilerine uyan iş ilanlarına müracaatta bulunsun. Havacılık sektörünün çıtasını gençlerle yükseltelim." dedi.

THY'nin büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan Ekşi, şöyle devam etti: "Bize hizmet veren firmalar da özellikle İstanbul Havalimanı'nın mekansal büyüklüğüne bağlı olarak daha fazla eleman alıyorlar. İstanbul Havalimanı tüm fazlarıyla tamamlandığında 250 bine yakın personel çalışacak. Biz de doğal büyümemize bağlı olarak eleman alıyoruz. İstanbul Havalimanı'nda daha fazla büyürsek ki en büyük hedefimiz bu, daha fazla personele ihtiyacımız olacak."

1988 ila 1999 tarihleri arasında doğmuş olan TC vatandaşlarının müracaatta bulunabileceği THY kabin memuru alımı başvurusunda, boy kilo ölçümleri önemli olacak. Peki, THY kabin memuru başvuru şartları neler olacak? İşte, merak edilen o detaylar. 

THY'den yapılan en son açıklamada kabin memuru alımlarıyla ilgili şu uyarıda bulunulmuştu: 

THY A.O.’DA KABİN MEMURU OLMAK... 

Adaylarımız, seçme ve değerlendirme süreçleri sonunda başarılı oldukları takdirde kendilerinden Kabin Memurluğu eğitimine başlama öncesi evrak ve uçuşa uygun olduklarına dair sağlık raporu istenecektir. Bu aşamada uygun olan adaylar Kabin Memurluğu eğitimine davet edilecektir.

THY A.O.’da Kabin Memurluğu eğitimleri İstanbul’da gerçekleştirilmekte olup Kabin Memuru adayları, eğitimleri süresince sadece mevcut Ortaklık servislerinden ve personel yemekhanesinden yararlanabilecektir.

Kabin Memuru adayları, eğitim sonunda başarılı oldukları takdirde THY A.O.’da Kabin Ekibi üyesi olarak göreve başlayacaklardır.

THY A.O.’da Kabin Ekibi personeli Ortaklığın ana üssü olan İstanbul’da görev yapmaktadır. Bununla beraber THY A.O. personeli, Ortaklık tarafından tayin edildiği noktada ikamet etmeyi kabul ve taahhüt etmekle yükümlüdür.

Kabin Memurluğu mesleği, üniforma kullanmayı gerektiren bir meslek olup, THY A.O.’da Kabin Ekibi üyesi olarak görev yapanlar Ortaklığın halen geçerli olan Kabin Ekibi Üniforma Kullanımı ve Temsil El Kitabı’nda yeralan düzenlemeler (örneği aşağıdaki resimde yeralan) doğrultusunda görev yapmayı kabul ve taahhüt etmekle yükümlüdür.

ADAYLARIMIZIN DİKKATİNE! 

Başvurunun geçerli sayılabilmesi için tüm ilan kriterlerinin karşılanması gerekmektedir. Bir mağduriyet durumu oluşmaması için, ilan kriterlerine uygun olunmadığı halde uygun seçenekler işaretlenerek başvuru yapılmamasını önemle hatırlatırız.
İlan kriterlerini karşılamayan adaylar, uygunsuzlukları tespit edildiğinde süreç dışı kalacaktır.
THY A.O.’dan herhangi bir sebeple iş sözleşmesinin feshi yoluyla ilişiği kesilen adaylarımızın başvuruları geçerli sayılmayacaktır.

THY KABİN MEMURU ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

T.C. vatandaşı olmak (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.)

01/01/1988 ile 31/12/1999 tarihleri arasında doğmuş olmak

En az lise mezunu olmak

İyi derecede İngilizce bilmek (İkinci yabancı dil tercih sebebidir.)

Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak

Erkek adaylar için askerlik görevini yapmış veya en az 1 yıl tecilli olmak (En az 31.12.2019 tarihine kadar tecilli olmak)

Bayanlar için 160-180 cm. arası, erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (Boy-kilo orantılı olmalıdır.)*, 

Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Seçme süreçlerinde başarılı olan adaylarımızdan işe başlama aşamasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları ve raporlarını THY A.O. Sağlık Müdürlüğü işyeri hekimlerine onaylatmaları gerekmektedir. THY A.O., SHGM yetkili hastaneden alınmış olumlu rapor olsa bile kendi iç prosedürleri çerçevesinde ek tetkikler isteyerek veya ek sağlık koşullarına bağlı olarak adayın işe başlatılıp başlatılmayacağına karar verme hakkına sahiptir.)

THY A.O. Kabin Memuru üniforması giyildiğinde, vücudunun görünecek yerlerinde dövme, piercing, yanık ve yara izi vb. bulunmamak,

Daha önce THY A.O. veya diğer havacılık kuruluşlarındaki uçuş görevlerinden disiplinsizlik veya sağlık nedeniyle ayrılmış olmamak.

*Boy-kilo ölçümleri, THY A.O. veya THY A.O.’nun belirleyeceği kurum/kuruluş tarafından yapılacaktır.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, ilana internet ortamında, THY A.O. resmi web sitesi www.thy.com üzerinden başvurmaları gerekmektedir. Yukarıdaki şartları taşımayanların ve internet başvurusu dışında herhangi bir şekilde başvuru yapanların başvurusu kabul edilmeyecektir.

İlan kriterlerini sağlayan adaylar, online uygulama, test ve mülakat süreçlerine katılacaktır.

Mülakat öncesinde adayların yukarıda belirtilen kriterlere uygunluğunu belgelemeleri istenecektir. Kriterlere uygun olmayan adaylar sürece devam edemeyecektir.

Tüm süreç sonunda başarılı olan adaylara iş teklifi yapılacak olup, işe başlama belgeleri hazırlamaları istenecek ve adayın istenen belgeleri teslim etmesi, evrakının olumlu değerlendirilmesi, sağlık raporunun onaylanması sonrası eğitime yönlendirileceklerdir.

THY İŞ BAŞVURU FORMU LİNKİ ŞU ADRESTE:

https://www4.thy.com/cv/cvCabin.jsf;jsessionid=_dG3q8RIBIn_LroJTQU8OQ5kv-LOQXbwyuATPBFhaUWxv1kKo_8r!576564734

Yorumlar

dilyafruz yabancılarda çalışabiliyorlarmı