KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak

ÖSYM tarafından 7 Ekim Pazar günü 81 ilde sınav merkezlerinde gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Google Haberlere Abone ol
KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak

Sonhaberler | Haber Merkezi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iki yılda bir yapılan ortaöğretim düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) bu yıl 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirdi. 81 ilde bulunan sınav merkezlerinde yapılan sınava 3 milyon aday katılım sağladı. Sınavın ardından ÖSYM kendi resmi sitesi üzerinden sınav sorularını ve cevaplarını yayınlamıştı. Sınava katılım sağlayan öğrenciler sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırıyor. Peki KPSS ortaöğretim sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Ekim tarihinde milyonlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen sınavın sonuçları ÖSYM tarafından daha önce bildirilen tarihte açıklanacak. Sonuçların açıklanacağı tarihi merak eden memur adayları internet üzerinden araştırmalarına başladı. 7 Ekimde yapılan sınavın sonuçları ÖSYM sitesinde yer alan sonuç takvimine göre 8 Kasım 2018 tarihinde açıklanacak. Sınava katılan adaylar 8 Kasım tarihinde sonuc.osym.gov.tr sitesi üzerinden sınav sonuçlarına dair sorgulamaları gerçekleştirebilir.

SINAV SONUÇLARI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Ortaöğretimden mezun olan ve ilk defa KPSS'ye giren adaylar osym sitesi üzerinden sorgulamanın nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki KPSS ortaöğretim sonuçları nasıl sorgulanır?

İlk defa sınav sonucuna bakacak olan adaylar sınav açıklandığı andan osym.gov.tr adresine girdiği zaman 2018 KPSS sonuçları yazısını görecek. Sonucu öğren kısmına tıklayan adaylar TC Kimlik numarası ve Şifresini girerek sınav sonucunu kolaylıkla öğrenebilir. Veya google arama motorunda "ÖSYM SONUÇ" yada url kısmına sonuc.osym.gov.tr yazarak sonuç paneline ulaşabilir. 

2018 KPSS ORTAÖĞRETİM SORULARI

7 Ekim tarihinde yapılan sınavın soruları 9 Ekim 2018 tarihinde ÖSYM tarafından kurumun resmi sitesi olan osym.gov.tr adresinden yayınlandı. 10 süreyle soruları görmek isteyen adaylar TC Kimlik numarası ve şifreleriyle girerek sınavda çıkan soruları görüntüleyebildi. 

ŞİFREMİ UNUTTUM NASIL ALABİLİRİM

ÖSYM şifresini unutan vatandaşlar ÖSYM merkezlerinde hafta içi mesai saatlerinde kimlik kartları ile başvuraral şifrelerini edinebilirler. ÖSYM merkezlerinin adresleri kurumun resmi sitesinde yer alıyor.

Yorumlar