İstanbul Havalimanı'nda 225 bin eleman alımı yapılacak

İstanbul Havalimanı'nın tamamlanmasıyla birlikte 225 bin kişi istihdam edilmiş olacak. İlk etabı bitirilen havalimanının diğer etaplarının da tamamlanmasıyla personel alımları devam edecek

Google Haberlere Abone ol
İstanbul Havalimanı'nda 225 bin eleman alımı yapılacak

İstanbul Havalimanı'na onbinlerce eleman alımı yapılacak. İlk etabı 29 Ekim'de açılan yeni havalimanı için birçok iş ilanı var. Teknisyen, mağaza müdürü, satış elemanı, güvenlik personeli ve daha birçok pozisyonda eleman aranıyor. İlk etap için 100 bin kişinin istihdamı hedefleniyor. Tüm etaplar bittiğinde, 225 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Birçok sektör taşınma tarihi yaklaştıkça İstanbul Havalimanı için eleman alımlarına da hız verdi. Resmi açılışı 29 Ekim'de yapılan havalimanının ilk etabı için eleman aranıyor. İş ilanları hem şirketlerin kendi internet siteleriyle, havalimanının 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA'nın sayfasında yer alıyor.

Şirketler eleman arıyor ancak önce taşınma işleminin bitmesi gerekiyor. Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na taşınma 30 Aralık gece 3'te başlayacak. 45 saat sürecek taşınma sonrası, Atatürk Havalimanı da 31 Aralık geceyarısı itibariyle yolcu taşımacılığına kapatılacak. Yeni havalimanında 3 bin 500 özel güvenlik personelinin görev yapması bekleniyor.

Personel arayan şirketlerden biri de THY. THY İstanbul Havalimanı için kokpit görevlisi pozisyonunda birçok ilan yayınladı. İstanbul Havalimanı için açık pozisyonlar arasında gıda teknikeri de var, makine mühendisi de İstanbul Havalimanı'nın tüm etapları bittiğinde 225 bin kişinin istihdamı hedefleniyor. 

Yorumlar