Düzeltme: KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı

Kamu kurumlarında memur olarak çalışmak isteyen memur adaylarının girebildikleri sınavın soru ve cevaplarından sonra sonuçları da açıklandı. Peki KPSS ortaöğretim 2018 sınav sonuçları açıklandıktan sonra ne olacak?

Google Haberlere Abone ol
Düzeltme: KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı

Devlet kurumlarında memur olarak istihdam edilmek isteyenlerin girdiği Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim düzeyi sonuçları bugün açıklandı.

Konuyla ilgili ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, "7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen 2018-KPSS Ortaöğretim değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 08 Kasım 2018 tarihinde saat 14.00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Öte yandan KPSS Ön Lisans Soru ve Cevapları da yayınlandı. 

ÖSYM'den konuyla ilgili yapılan çıklamada şöyle denildi: 

4 Kasım 2018 tarihinde uygulanan 2018-KPSS Ön LisansTemel Soru Kitapçığına,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 6 Kasım 2018 tarihinde saat 16.15’ten itibaren erişilebilir. Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile soruların tamamına ulaşabilir.

2018- KPSS Ön Lisans Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsel verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır.

2018-KPSS Ön Lisans sınavında, yardımcılı görme engelli adaylara sorulmayan sorular (% 10) testlere göre aşağıda verilmiştir.

GENEL YETENEK: Bulunmamaktadır.

GENEL KÜLTÜR: Bulunmamaktadır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Şimdi de adayların gözü şimdiden KPSS ön lisans 2018 sınav sonuçları ne zaman çıklanacak, sorusunun cevabına çevrildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) yapılan, KPSS ön lisans düzeyi sona erdi. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı.

Genel yetenek ve genel kültür testlerinden toplam 120 sorunun yer aldığı sınav 130 dakika sürdü.

Ön lisans mezunları ile sınavın geçerlilik süresi içinde mezun olabilecek durumda bulunanlara yönelik düzenlenen sınavın sonuçları, "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden 29 Kasım'da açıklanacak.

Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

15 DAKİKA KURALINA TAKILDILAR, KAPIDA GÖZYAŞI DÖKTÜLER

15 dakika kuralının uygulandığı 2018 KPSS ön lisans sınavı saat 10.15'te başladı. Birçok aday sınava saniyelerle yetişirken, tüm uyarılara rağmen geç kalan adaylar da salona alınmadı.

Sınavı saniyelerle kaçıran Büşra ismindeki bir aday ve yakınları, kapıdaki görevlilere uzun süre dil döktü. İçeri alınmayan adaylar gözyaşlarına boğulurken, Büşra isimli aday tüm ısrarlara rağmen salona alınmayınca baygınlık geçirdi.

112 ekiplerinin müdahale ettiği aday, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Çorum’da yüksekokul mezunlarına yönelik yapılan KPSS önlisans mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) büyük heyecan yaşandı.

Sınava giren eşinin kimliğini yetiştirmeye çalışan bir kişi 500 TL radar cezası yedi.

Çaresiz kocanın görevlilere yakarışı kameralara yansıdı. KPSS'ye girmek için sabahın erken saatlerinde yola çıkan kimi adaylar, saat 10.00'dan sonra gelince, salona giremedi.

Hitit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde yapılan KPSS için sabah saat 09.30'da adaylar salona alınmaya başlandı. Tek tek aranan adaylar, yanlarında getirdikleri kalemleri bile atmak zorunda kaldı. Eşinin kimliğini yetiştirmek için 500 TL radar cezası yedi Sınava, kimlik kartı olmadan girmek isteyen bir kişi ise içeri alınmadı. Kimlik kartını araçta unuttuğunu söyleyen aday, eşinden kimliğini getirmesini istedi. Kapılar kapandıktan sonra gelen eş, “Abi eşimin kimliğini getirdim. Açın kapıları lütfen. Kimliği yetiştirmek içi iki defa radara girdim. 500 TL ceza yedim” dese de görevlileri ikna edemedi.

10.00’u bir dakika geçe kapılar kapandıktan sonra sınava gelen genç kız ise, “Ya sadece 1 dakika geçti. Kapıları açın lütfen. Ben aileme ne diyeceğim” diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

Yorumlar