Tekzen'den öğrencilere öneriler

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli ve en yaygın ev güzelleştirme merkezi Tekzen, Özyeğin Üniversitesi tarafından düzenlenen 9. Sectoral Orienteering etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol
Tekzen'den öğrencilere öneriler

Türkiye’nin en yaygın ev güzelleştirme merkezi Tekzen, Özyeğin Üniversitesi tarafından düzenlenen 9. Sectoral Orienteering etkinliğinde üniversiteli gençlerle bir araya gelerek perakende sektörünü konuştu. Tekzen Pazarlama Müdürü Mehmet Cem Kızılkaya ve Tekzen E-Ticaret Müdürü Celal Bal’ın konuşmacı olarak katılım gösterdiği etkinlikte yeni nesil perakende ve e-ticaret konuşuldu.

Etkinliğin sektörel sohbet bölümünde değişen müşteri ve yeni nesil perakendede pazarlama yöntemleri üzerine konuşma yapan Tekzen Pazarlama Müdürü Mehmet Cem Kızılkaya, “Yeni nesil perakende dünyasında yalnızca dataya dayalı, kişiselleşmiş, teknolojiyle iç içe, çok kanaldan satabilen ve müşteriye göre kendini konumlayan – müşteriyi tam merkeze koyan şirketler kazanıyor. Yani sadakat istiyorsanız önce müşterinize sadık olmanız gerekir.Pazarlama için her değişim aslında bir yıkımdır ama bu yıkım değişime ayak uydurmak ve yeni stratejiler geliştirmek için pozitif bir değişimi beraberinde getirir. Biliyorsunuz değişmeyen tek şey değişimdir. İyi bir pazarlama yöneticisi olmak için aktivist olmanız gerekir, aktivist olmak kolay değil aksine çok zordur ve cesur kararlar almayı gerektirir. Öte yandan artık bilanço üzerindeki karlılık yetmiyor, bunun üzerine büyüme ve vizyon da koymanız gerekiyor.Yani 3’e aldım 5’e sattım devri kapandı. Eğer şirket yeterince hızlı büyümüyorsa, teknolojik adaptasyonu zayıfsa, hız ve efektiflik zaafiyetleri varsa, sadece kar oranı şirket geleceği için yeterli bir parametre değildir.” dedi. Kızılkaya ayrıca konuşmasının şirket itibarının önemine dikkat çektiği bölümünde Tekzen CEO’su Murat Gigin’in “Önce dürüst tüccar olmayı öğrenmelisiniz” tavsiyesini gençlere hatırlattı.

Tekzen E-Ticaret Müdürü Celal Bal “E-ihracat konusunda kendinizi geliştirmenizi öneririm”

Etkinliğin bir diğer konuşmacısı olan Tekzen E-Ticaret Müdürü Celal Bal konuşmasında e-ticarette başarının sırlarını katılımcılarla paylaştı. Bal, “E-ticarette başarının öncelikli adımlarından biri talep gören doğru sektörü seçmektir. Uzman personel ile müşteri odaklı olmak da bunu takip ediyor. Gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında, önümüzdeki yıllarda Türkiye'de e-ticaret alanında büyük bir potansiyel görüyoruz. E-ihracat kanalları sektörel büyümede oldukça önemli. Hem global hem de lokal pazaryerlerinde mağaza açıp ürün satabilirsiniz. Benim size önerim e-ihracat konusunda kendinizi geliştirmeniz ve bu alandaki dünya devi e-platformların altındaki geniş datayı ve algoritmayı incelemenizdir “ dedi.

Yorumlar