Şirketler promosyon bütçesinin yüzde 30’unu yılın son iki ayında harcıyor

Yaklaşan yeni yılla birlikte mikro ölçekli kurumlardan küresel şirketlere kadar pek çok işletme, bütçelerinin önemli bir bölümünü promosyon ürünlerine ayırmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Şirketler promosyon bütçesinin yüzde 30’unu yılın son iki ayında harcıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Yıllık gelirinin ortalama yüzde 5’ini promosyon malzemelerine ayıran kurumlar, bu oranın yüzde 30’unu kasım ve aralık aylarında harcıyor. Türkiye’de yıllık 20 milyar TL’lik büyüklüğe sahip promosyon sektörünün e-ticaret ayağında, yeni nesil matbaacılık faaliyetleriyle hizmet veren bidolubaski.com’un CEO’su Ömer Atakoğlu, 10 binin üzerinde ürün varyasyonuyla hem yurt içinde hem de yurt dışındaki talepleri tek bir noktadan sağladıklarını belirtiyor.

Modern zamanın en etkili tanıtım araçlarından olan promosyon ürünleri, firmalar tarafından özellikle potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek, mevcut ürünleri pazarlamak ve tüketici sadakati yaratmak amacıyla kullanılıyor. Promosyon sektörü, dijitalleşmenin her alanı istila ettiği bu çağda bile yenilmeyerek, 20 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşırken, sektörün ihracatı da yaklaşık 2 milyar euro.

100’ü aşkın ürün ve 10 binin üzerinde ürün varyasyonu ile tüm baskı ihtiyaçlarını tek bir noktadan sağlayan yeni nesil matbaa bidolubaski.com CEO’su Ömer Atakoğlu, “21’inci yüzyılda reklam yapmak kadar akıllarda kalıcı olmanın ve marka değerinden söz ettirmenin önemi büyük. Promosyon ürünleriyle bunu başarılabilen kurumlar gelirlerinin yüzde 5’ini promosyon malzemelerine ayırıyor. Bu oranın yüzde 30’unu yılbaşına yakın kasım ve aralık aylarında harcayan işletmeler, en çok takvim, ajanda, kalem, küp bloknot gibi ürünleri tercih ediyor. Promosyon ürünlerinin pazarlamaya olan etkisinden tam verim alabilmek için doğru hedef kitle belirleme, içinde bulunulan sezon ve hizmet gösterilen bölgenin oluşturduğu üçgene de dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

Sektöre değinen Ömer Atakoğlu, “Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin toplam promosyon harcaması 1 milyar TL civarında. Pazarın devamlılığına katkıda bulunan yaklaşık 60 bin firmanın yer aldığı sektör için Bidolubaski.com olarak, e-ihracat tarafında talepleri karşılamak için ciddi bir altyapı yatırımı yapıyoruz. Özellikle üretimdeki kalite ve ürün çeşitliliğindeki avantajlı pozisyonumuzla Avrupa’dan da üretim talepleri alıyoruz” dedi

Yorumlar