Murat Ülker: Şehir Üniversitesi projesinde kendi kararımızla yer aldık, kendi kararımızla ayrıldık

Murat Ülker, Şehir Üniversitesi ile ilgili bazı medya organlarından dillendirilen iddialar üzerine açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Murat Ülker: Şehir Üniversitesi projesinde kendi kararımızla yer aldık, kendi kararımızla ayrıldık

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Şehir Üniversitesi ile ilgili kamuoyunda yer alan iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülker, Şehir Üniversitesi tartışmalarında son günlerde kendi adının da geçmesi üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu belirterek, üniversitenin kurulma aşamasında kendi kararlarıyla yer aldıklarını, bu süreçte bütün yükümlülüklerini yerine getirdiklerini, daha sonra yine kendi kararları doğrultusunda ayrıldıklarını söyledi. Ülker, bu süreçte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ise sadece destek gördüklerini sözlerine ekledi.

İşte Murat Ülker'in Şehir Üniversitesi tartışmalarıyla ilgili açıklaması:

Son günlerde İstanbul Şehir Üniversitesi ile ilgili bazı haberlerde holdingimizin ve ismimin geçtiği ve doğru olmayan bir şekilde üniversiteye taahhütlerimizin farklı siyasi sebeplerden ötürü devam etmediği yönünde gerçek dışı haberler iddia edilmektedir. Oysa ki İstanbul Şehir Üniversitesi’nin kuruluşundan itibaren Holding olarak söz verdiğimiz bütün maddi taahhütlerimizi yerine getirdik. Ayrıca üniversite mütevelli heyetinden ayrılmadan önce holdingimiz vakıf yöneticileri ile maddi anlamda son olarak yapılabilecekleri konuştu, ardından bu taahhütlerimizi de yerine getirdik. O toplantıda üniversitenin maddi durumunun çok hassas bir şekilde idare edilmesi gerektiğini, yapılabilecekleri ve borçlanma konusunda dikkatli olunmasını da hatırlattık. O zamanda ifade ettiğimiz gibi bizim Holding olarak taahhütlerimizin hiçbiri sonsuz değildi. Bu süreç sonunda hiçbir siyasi mülahaza olmaksızın holdingimiz bütün sorumluluklarını yerine getirdi. Sonrasında gurubumuz daha başka sosyal hizmetlerini sürdürürken üniversiteye kuruluş aşamasında verdiğimiz sözleri yerine getirmenin huzuru içinde yönetimden ayrıldık. Bilinmelidir ki; Üniversite projesi içinde kendi kararımızla yer aldık, sorumluluklarımızı da yerine getirerek kendi kararımızla ayrıldık. Bu süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızdan sadece destek gördük. Biz ayrıldıktan sonraki süreçte göreve gelen yöneticilerin çeşitli kaynakları hangi şartlarda ve ne şekilde kullandıkları hususunda hiçbir bilgimiz de bulunmamaktadır.

Yorumlar