Metro Türkiye, Geleceğin Yöneticilerini Yetiştirmek Üzere Protokol İmzaladı!

Metro Türkiye, Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile imzaladığı protokol kapsamında Türkiye’nin ilk, İstanbul’un ise tek Su Ürünleri Bölümü öğrencilerine eğitim ve kariyer imkanı sağlayacak. Konu ile ilgili görsel ve bülten ektedir. 

Google Haberlere Abone ol
Metro Türkiye, Geleceğin Yöneticilerini Yetiştirmek Üzere Protokol İmzaladı!

Metro Türkiye, Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile imzaladığı protokol kapsamında Türkiye’nin ilk, İstanbul’un ise tek Su Ürünleri Bölümü öğrencilerine eğitim ve kariyer imkanı sağlayacak. 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik program ile Metro Türkiye, su ürünleri alanında uzmanlaşmış insan gücünü iş hayatına hazırlamayı ve balık reyonları için geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi amaçlıyor.

Metro Türkiye, lise çağındaki gençlerin eğitimine katkı sunan projelerine devam ediyor. Mart ayında coğrafi işaretli ürünlerin müfredata girmesi için MEB Mesleki ve Teknik Okullar Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzalayan Metro Türkiye, şimdi de su ürünleri bölümünde okuyan gençlerin eğitim, staj ve kariyerlerine yönelik önemli bir adım attı.

Proje kapsamında Metro Türkiye, Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bir protokol imzaladı. 19 Nisan Cuma günü düzenlenen protokol törenine Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, Okul Müdürü Fahri Muştu, idari kadro ve öğretmenler, Metro Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Esra Daver, Pendik Mağaza Müdürü Ali Karaman ve Metro Türkiye İK ekibi katıldı.

Esra Daver: Gençlere yönelik yatırımlarımıza devam edeceğiz

İmzaların atılmasının ardından konuyla ilgili bir açıklama yapan Metro Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Esra Daver, “Metro Türkiye olarak iki ay içerisinde gençlere yönelik iki projeyi hayata geçirmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Geçen ay coğrafi işaretli ürünlerin müfredata girmesine yönelik protokol imzalamıştık, bugün de bizim için çok önemli olan bir başka konuda, su ürünlerine yönelik bir projeyi hayata geçirmek üzere bir araya geldik. Metro Türkiye, balıkçılıkta sürdürülebilirlik adına yıllardır çok önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Türkiye’deki kooperatiflerle birlikte çalışıyor, biyoçeşitliliğin korunması için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Su Ürünleri Bölümü öğrencilerinin de bu farkındalığa sahip olmaları, denizlerimize, bu çeşitliliğe sahip çıkmaları geleceğimiz için büyük önem taşıyor. Umuyoruz ki bu proje başarıyla sonuçlanacak ve gençler balıkçılığın gelişmesi için birbirinden önemli projeleri hayata geçirecek. Bununla birlikte öğrencilerimize mağazacılık alanında başarılı bir kariyere imza atabileceklerini de göstermek istiyoruz” dedi.

Kazım Bozbay: Şirketlerin mesleki ve teknik okullara verdiği destek çok kıymetli

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay ise “Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınlamış olduğu ‘2023 Eğitim Vizyonu’ çerçevesinde ülkemizde mesleki ve teknik okullarımıza verilen önem daha da arttı. Bu kapsamda şirketlerin okullarımıza, öğrencilerimize verdiği desteği çok kıymetli buluyorum. Metro Türkiye ile yapılan bu protokol ile öğrenciler 10. sınıftan itibaren gelecekleri adına çok önemli bir adım atacak. Kendilerine teşekkür ediyor, bu tür protokollerin artmasını temenni ederek başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm taraflar için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Balık reyonu eğitiminden perakende satışa kariyer olanakları

Türkiye’nin ilk, İstanbul’un ise tek Su Ürünleri Bölümü’nün yer aldığı Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan protokol ile gıda perakendesi sektöründe balık departmanlarının ihtiyaç duyduğu, su ürünleri alanında uzmanlaşmış insan gücünün, mesleki eğitimler ve yerinde staj uygulamasıyla deneyimi kazanması amaçlanıyor. Metro mağazalarındaki balık reyonlarında geleceğin yöneticilerini yetiştirmeyi de hedefleyen protokole göre, öğrenciler 10. sınıftayken kariyer günlerine katılarak mağaza yöneticiliği hakkında bilgi sahibi olacak. 11. Sınıfta öğrenciler, perakende satış pazarlamayı da kapsayan mesleki eğitimleri almanın yanı sıra, Metro mağazasını ve Gastronometro’yu ziyaret edecek. Su Ürünleri Bölümü öğrencileri 12. sınıfa geçtiklerinde ise zorunlu stajlarını, yerinde staj uygulamasıyla Metro mağazalarında yapacak.

Lise staj programı öğrencilere pek çok fırsat sunuyor

Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Su Ürünleri Bölümü öğrencileri, staj dönemlerinde pek çok fırsattan yararlanma imkanı da elde edecekler. Son sınıfta online ürün bilgisi ve sınıf içi kalite güvence eğitimleri alacaklar, balık hali ve platform gezisine de katılım gösterebilecekler.

Yorumlar