LCW Sense Uygulaması Dünyaya Açılıyor

“İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonuyla faaliyetlerini yürüten Türkiye’nin global giyim markası LC Waikiki, dünyada bir ilke imza atarak görme engelli bireyler için hayata geçirdiği LCW Sense uygulamasını dünyada ilk kez Rusya’daki 36 mağazasında kullanıma açtı.

Google Haberlere Abone ol
LCW Sense Uygulaması Dünyaya Açılıyor

Appstore, Google playstore’dan ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilen LCW Sense uygulaması ile görme engelliler, giysi hakkındaki renk, kumaş, yıkama talimatları, fiyat gibi tüm bilgilere kolaylıkla ulaşabiliyor. Bu uygulama sayesinde görme engelli bireyler, başka birinin yardımına ihtiyaç duymadan alışveriş yapma özgürlüğüne kavuşuyor. Uygulama aynı zamanda kıyafetleri yıkama, kombin oluşturma, ayırt edebilme konularında da çözümler sunuyor.

Türkiye’nin moda perakende lideri LC Waikiki, görme engelli bireylerin hayatlarında büyük bir kolaylık sağlayan LCW Sense uygulamasını dünyada ilk kez Rusya’dan başlattı. Rusya’da bulunan 36 LC Waikiki mağazasında hayata geçirilen LCW Sense aplikasyonu, görme engelli bireylerin başkasının yardımına ihtiyaç duymadan alışveriş yapmalarına imkan tanıyor. LC Waikiki dünyada bir ilk olan LCW Sense aplikasyonunu Rusya’dan sonra Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’da da hayata geçirdi. LC Waikiki, aplikasyonun Ukrayna, Moldova ve Ermenistan’da uygulama alınması için çalışmalarını sürdürüyor.

Appstore, Google playstore’dan ücretsiz olarak cep telefonlarına indirilebilen uygulama ile görme engelli bireyler, etikette yer alan bilgileri dinleyerek giysileri ayırt edebiliyor, istediği model ve bedende giysileri alabiliyorlar. Uygulama, giysinin renginden fiyatından, kumaş türüne kadar tüm bilgilere kolaylıkla ulaşılmasını sağlıyor. Aplikasyon aynı zamanda, evdeyken etiketi tekrar okutarak, belirtilen talimatlara göre giysiyi en uygun şekilde yıkamaya ve başka parçalarla kombinlemeye de yardımcı oluyor.

LC Waikiki, bugün dünyada 45 ülkede 950’ye yakın mağazasıyla her anlamda “ulaşılabilir moda” kavramına öncülük eden ve liderliğinden aldığı güçle her kesimin ihtiyaçlarını anlamaya ve destek olmak için çalışmalarını yürütüyor.

Dünyada ilk kez hayata geçirilen bu uygulama ile LC Waikiki’nin liderliğine yakışır bir çalışmaya imza atmaktan gurur duyduklarını belirten LC Waikiki Strateji ve Süreç Geliştirme Direktörü Sanem Tuna, “LC Waikiki olarak bugün dünyada 45 ülkede 950’ye yakın mağazamızla her gün büyük bir müşteri kitlesiyle temastayız; onların ihtiyaçlarını, taleplerini anlamaya ve buna cevap vermeye çalışıyoruz. Her gün, her yaş grubundan, toplumun her gelir seviyesinden milyonlarca kişiye hizmet veren LC Waikiki olarak “insan”ı odağımıza alıyoruz. Milyonlara hitap eden bir marka olarak, kulağımızı her kesime açık tutmayı sosyal sorumluluğumuz olarak görüyoruz. Bu nedenle, giyim ve moda konusundaki uzmanlığımızdan, liderliğimizden aldığımız güçle, her kesimin ihtiyaçlarını anlamaya, destek olmaya çalışıyoruz. Bu önceliklerimiz doğrultusunda, şirket değerlerimize gönülden inanan LC Waikiki Sosyal Sorumluluk Platformu Gönüllüleri olan arkadaşlarımızın büyük emekleriyle dünyada bir ilk olan LCW Sense projesini geçen yıl hayata geçirdik. 2018’de de bu aplikasyonu dünyaya açmaya karar verdik ve ilk ülkemiz Rusya oldu. 36 İlk etapta Rusya’daki 36 mağazamızda uygulamayı görme engelli müşterilerimizin kullanımına açtık. Görme engelli bireylere kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan alışveriş yapma, giysilerini yıkama ve kombinleme kolaylığı sağlayan bu aplikasyonu hazır giyim sektöründe uygulayan ilk marka olmaktan gururluyuz. Türkiye’de büyük ilgi gören LCW Sense uygulamasını, mağazalarımızın bulunduğu 45 ülkeye yaygınlaştırabilmek en büyük hedefimiz” dedi.

Dijitalleşen dünyada, modanın ‘yaşama dair’ olmaya odaklandığına dikkati çeken Tuna, kullanıcıya inmeyen, kullanıcı tarafından benimsenmeyen modanın hükmünü yitirdiğini, bu doğrultuda moda perakende sektörünün yenilikçi, inovatif uygulamaları hayata geçirmesinin zorunlu olduğunu söyledi. Tuna, “LC Waikiki olarak, dijital trendlerdeki yenilikleri ve teknolojileri yakından takip eden bir markayız. LCW Sense ile görme engellilerin giyim alışverişi yaparken yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmayı hedeflemiştik. Dünyada bir ilk olan bu mobil uygulama, etiket okuma yöntemiyle ürünün renk, beden, kumaş içeriği, yıkama talimatı ve fiyat bilgilerini kullanıcıya sesli okuyabiliyor. Barkod hem fiyat kartında, hem de ürünün iç etiketinde bulunarak kişinin alışverişinde büyük bir kolaylık ve özgürlük sağlıyor. Önümüzdeki dönemde bu aplikasyonu, faaliyette bulunduğumuz diğer ülkelerde de uygulamaya almayı amaçlıyoruz. Teknolojinin gelişmesi ve bizim de ihtiyaçları daha iyi anlamamızla birlikte, bu aplikasyonda da hem kullanım hem de kapsam bakımından geliştirmelerimiz olacak” dedi.

Yorumlar