Efsane Cuma 2021 ne zaman başlıyor, Black Friday indirimleri ne zaman?

Efsane Cuma 2021 ne zaman başlıyor, Black Friday indirimleri ne zaman? Black Friday 2021 ya da Türkçesiyle Kara Cuma indirimlerinin ne zaman başlayacağı merak ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Efsane Cuma 2021 ne zaman başlıyor

Efsane Cuma 2021 ne zaman başlıyor, Black Friday indirimleri ne zaman? Bu soru son günlerde alışveriş meraklılarının cevabını en çok merak ettiği sorulardan biri haline geldi. Kökeni ABD'ye dayanan Black Friday alışveriş çılgınlığı son yıllarda ABD dışındaki ülkelerde ve Türkiye'de de ilgi görmeye başladı. Ancak Black Friday ismi Türkiye'de pek hoş karşılanmadığı için alışveriş günü de bazen sıkıntılar yaşanıyor. Mübarek Cuma gününe "kara gün" denmesi doğal olarak Müslümanların tepkisini çekiyor. Bu nedenle yerli firmaların bazıları bu hassasiyeti de göz önünde bulundurarak kampanyalarına farklı isimler taktı. Efsane Cuma 2021 ne zaman başlıyor, Black Friday indirimleri ne zaman?

EFSANE CUMA (BLACK FRIDAY) NEDİR? 

Black Friday, 1932 yılında ABD'de Noel'in başlangıcında Şükran Günü'nden hemen sonraki günlerde geleneksel olarak indirim kampanyaları düzenlenmeye başladı. Ancak kapitalizmin giderek daha da yaygınlaşması, alışveriş sektörünün her fırsatı sonunu kadar kullanması bugünü farklı boyutlara taşımaya başladı. En son 1961 yılında ABD'deki Şükran Günü'nden sonra alışveriş indirimlerinin aşırı derecede cazip olması büyük bir çılgınlığa dönüştü. Sokaklar, caddeler yürünemez hale geldi, trafik keşmekeşi yaşandı. Bu karmaşanın da Cuma gününe denk gelmesi nedeniyle bugün "Black Friday" yani "Kara Cuma" denmesine neden oldu. Ancak bu isim Müslümanlar tarafından tepki çekiyor.

black-friday-2018

EFSANE CUMA (BLACK FRIDAY) NE ZAMAN?

Peki Black Friday olarak adlandırılan bu alışveriş çılgınlığı haftası bu yıl ne zaman başlıyor. ABD'de bu yıl Black Friday'ın 26 Kasım Cuma günü başlaması bekleniyor. Ancak bugünün sadece sembolik olması, asıl amacın kâr olması alışverişin daha erken başlayıp gereğinden fazla uzun sürmesi de bekleniyor. Türkiye'de de Black Friday 26 Kasım'da başlıyor. Ancak ne zaman sona ereceği ise henüz bilinmiyor.

EFSANE CUMA (BLACK FRIDAY) SADECE KASIM'DA MI YAPILIYOR?

Peki Black Friday sadece kasım ayında mı yapılıyor? Hayır, Black Friday, başta da dediğimiz gibi Şükran Günü'nü bahane olarak kullandığı için yılın başka vakitlerinde de rahatlıkla uygulanıyor. Örneğin ABD'de ilkbahar ve yaz aylarında da "Black Friday Sale" günleri düzenleniyor. Yine bu günlerde bazı alişveriş meraklıları, alışveriş merkezlerinde birbirlerin eziyor, kameralara hiç görmek istemediğimiz görüntüler takılılyor.

Black-Firday.Global sitesinden alışverişte geçerli olacak indirim kodlarını bulabilirsiniz

Efsane Cuma 2021 ne zaman başlıyor, Black Friday indirimleri ne zaman?
Efsane Cuma 2021 ne zaman başlıyor, Black Friday indirimleri ne zaman?

 


 

Yorumlar