İş dünyası örgütlerinden istihdam seferberliğine tam destek

- İTO Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar: - "Bugün her işletmenin fazladan bir kişi istihdam etmesi, 1,5 milyon kişiye iş sağlanması demektir. Bu da işsizlik sorunumuzu önemli ölçüde çözer" - "İTO, 400 bin üyesiyle Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliğinin neferi olacaktır" - DEİK Başkanı Vardan: - "Gelişen Türkiye'nin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşabilmesi açısından mutlaka istihdam ihtiyacına cevap verebilmemiz yönünde sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı seferberliği canı gönülden destekliyoruz" - ASKON Genel Başkanı Koca: - "İstihdam seferberliği bu dönemde son derece yüksek düzeyli ihtiyaç haline gelen bir konu. Cumhurbaşkanımızın çağrısı tam yerinde ve zamanında olmuştur" - İTHİB Başkanı Gülle: - "Sektördeki firmalarımız ilave bir değil, 5 yeni çalışma arkadaşımızı istihdam etmeye hazır"

Google Haberlere Abone ol
İş dünyası örgütlerinden istihdam seferberliğine tam destek

İSTANBUL (AA) - MÜCAHİD EKER/ELİF FERHAN YEŞİLYURT - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına iş dünyası örgütlerinden büyük destek geldi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında en büyük oda olan İTO'nun, 400 bin üyesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin neferi olacağını söyledi.

Çağlar, milli seferberliğin istihdam cephesinde devam etmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün her işletmenin fazladan bir kişi istihdam etmesi, 1,5 milyon kişiye iş sağlanması demektir. Bu da işsizlik sorunumuzu önemli ölçüde çözer. Reel sektörün ilacı esasen yine kendinde saklı. Çünkü unutmayalım ki yapılan her istihdam, yapacağı harcamalarla iç piyasaya ivme kazandırıyor. Bu nedenle iş dünyası olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın yeni istihdam çağrısını memnuniyetle karşıladık. İstihdam bugün reel sektörün milli vazifesidir. Ayrıca, daha çok istihdam toplumsal huzurumuzun ve dayanışmamızın teminatı olacaktır. Üreten Türkiye için en önemli kaynağımız insan gücümüz..."

Hükümetin gerek yatırım teşvikleri gerekse vergi indirimlerinin, üretim ve tüketimi aynı anda canlandıracağını belirten Çağlar, "İnanıyorum ki sağladığımız her bir istihdam büyüme hikayemize bir tuğla daha ekleyecek. Reel sektör için başlatılan bu seferberliğe biz de 'evet' diyoruz." ifadesini kullandı.


- "Özellikle gençlerin önünü açacak istihdam alanlarının oluşturulması gerekir"


Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan da "Yeni Türkiye" vizyonu çerçevesinde özellikle gençlerin önünü açacak istihdam alanlarının oluşturulması gerektiğini söyledi.

Vardan, işsizliği azaltmanın ve ortadan kaldırmanın, verimli istihdamı geliştirmenin Türkiye'nin başlıca gündem maddelerinden biri olduğuna işaret ederek, "Her yıl 700 bin civarında gencimize iş bulmamız gerekiyor. Dolayısıyla gelişen Türkiye'nin 2023 ve sonrası hedeflerine ulaşabilmesi açısından mutlaka istihdam ihtiyacına cevap verebilmemiz yönünde Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu seferberliği canı gönülden destekliyoruz." şeklinde konuştu.


- "Üyelerimizi Cumhurbaşkanımızın bu seferberlik çağrısına destek olmaya davet ediyoruz"


Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin bu dönemde son derece yüksek düzeyli ihtiyaç haline gelen bir konu olduğunu söyledi.

Söz konusu çağrının tam yerinde ve zamanında olduğunu belirten Koca, şöyle devam etti:

"İstihdamı artırmak, aynı zamanda ekonomiyi de harekete geçirmek demektir. ASKON olarak, tüm üyelerimizi Cumhurbaşkanımızın bu seferberlik çağrısına destek olmaya davet ediyoruz. Ayrıca, bu çağrının yerini bulması açısından biz de gereken çalışmaları yapacağız. Umarız en kısa zamanda milletimiz karşılığını bulur ve istihdamda istenen seviyeler yakalanır."


- "İstihdam seferberliği çağrısını verimli ve olumlu buluyoruz"


İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Genel Başkanı Osman Ünsal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı yeni istihdam seferberliğinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, özellikle referandum sürecine girilen bu dönemde yapılan bu çağrının iş dünyası için umut verici olduğunu söyledi.

BİRKONFED olarak Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki 23 ile yatırım yapmak için bir seferberlik başlattıklarını belirten Ünsal, "Doğu bölgemize 1,5 milyar liralık yatırım hedefimiz var. Orada terörden mağdur olan kardeşlerimize istihdam alanı oluşturacağız." dedi.

Ünsal, ülkeyi kalkındırmanın bütün iş adamlarının başlıca sorumluluğu olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın istihdam seferberliği çağrısını verimli ve olumlu buluyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve kalkınması için önemli olan yatırım hedeflerimizi en kısa vadede hayata geçireceğiz. Ülkemiz çalıştıkça, ürettikçe güçlenecektir. Ülkemiz ve özellikle ekonomimiz üzerinde oyun oynamaya çalışan hiçbir şer odağına asla fırsat vermeyeceğiz. İş dünyası olarak yatırımlarımızı artırmalı, ihracat hacmimizi yükseltmeliyiz. BİRKONFED olarak bu doğrultuda üretmeye, çalışmaya ve bize verilecek her türlü sorumluluğu yerine getirmeye hazır ve açığız."


- "Çağrıyı gönülden destekliyoruz"


İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçılar Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın firmaların istihdam artırımına yönelik çağrısını gönülden desteklediklerini belirterek, "Sektördeki firmalarımız ilave bir değil, 5 yeni çalışma arkadaşımızı istihdam etmeye hazır. Var gücümüzle ülkemiz üretimi, istihdamı ve ihracatı için mücadele etmeye devam edeceğiz." dedi.


- "Bu yıl alışveriş merkezlerindeki istihdamda yüzde 15 artış olacaktır"


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü de işsizliğin azaldığı bir ülkede ekonominin daha istikrarlı olacağını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bu konudaki ifadelerinde yerden göğe kadar haklı olduğunu söyledi.

Belgü, istihdamı artırmak için yeni iş sahalarının artırılması gerektiğini ifade ederek, "Alışveriş merkezlerinde 480 bin kişi çalışıyor. Kiralanabilir alanlar 2023 yılında 15 milyon metrekareye çıkacak. Bu da istihdamın yüzde 50 artışı demektir. Bu yıl alışveriş merkezlerindeki istihdamda yüzde 15 artış olacaktır." diye konuştu.

Finansal kurumların da bu yeni gelişime uyum göstermesinin önemli olduğunu vurgulayan Belgü, yabancı yatırımcının Türkiye'ye ilgisinin çok yoğun olduğunu, alışveriş merkezleri yatırımlarının yüzde 30'unu yabancı yatırımcının oluşturduğunu, Türkiye'nin iyi bir pazar olarak gözüktüğünü kaydetti.

Yorumlar