IRMAK DNSMA Nike ayakkabı mesajı gerçek mi?

Irmak DNSMA adına cep telefonları üzerinden gönderilen SMS'ler gerçek mi? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
IRMAK DNSMA Nike ayakkabı mesajı gerçek mi?

Irmak DNSMA adına vatandaşın cep telefonlarına gönderilen SMS ile Nike ayakkabılarda yüzde 70'e varan indirim yapıldığı belirtilerek link bağlantısı atılıyor.

Vatandaşlara gönderilen "SMS'te Flo Outlet mağzada Nike marka spor ayakkabılarda yüzde 70 sezon indirimi üstelik kapıda ödeme ve şeffaf kargo güvencesiyle ile sipariş için:" denilip bir link veriliyor.

Peki, atılan bu mesaj gerçek mi? 

Öncelikle şunu belirtelim FLO'nun hiçbir mağazasında veya internet alışveriş sitesinde şu anda yüzde 70 indirim yok. 

BENZER MESAJLARI DAHA ÖNCE DE ATMIŞTI

Telefon dolandırıcıları yeni yöntemleriyle pes dedirtiyor. Irmak PTT Kargo adıyla vatandaşlara mesaj atan dolandırıcılar. "Telefon kazandınız" diyerek vatandaşları dolandırıyor. 

Durum karşısında şaşkınlık yaşayan vatandaşlar internet üzerinden araştırmalar yaparak gerçeği öğrenmeye çalışıyor. 

Bazı vatandaşlar ise hem polise hemde internet üzerinde şikayet platformlarına başvuruyor.

İşte vatandaşlar tarafından yapılan şikayetlerden bazıları

Onur isimli bir vatandaş şu ifadeleri kullandı:

Alışveriş yaptım PTT Kargo üzerinden siparişlerim teslim edildi. Ne hikmet ki hemen ertesi gün. PTT Kargo aracılığı ile gerçekleştirdiğiniz alışverişten Samsung J7 telefon kazandınız teslimat için hemen arayın yazıyor. Mesaj ırmak ismiyle geliyor. Telefon Numarası 0212 918 0057, nasıl oluyor da PTT Kargo benim kişisel bilgilerimi dağıtabiliyor? Bir yetkiliniz çıkıp acil açıklamada bulunsun. sipariş teslimi Gökhan isimli bir vatandaş işe şikayetini şu şekilde dile getiriyor:

Irmak Çağrı Hiz. Reklam'dan tarafından arayıp daha önce Aras Kargo'yu kullanmışsınız çekiliş yapıldı j7 kazandınız deyip 99 TL kargo bedeli var dediler en yakın PTT şubeden gidip alınız diyor sonra şubeye gittiğinizde paketi kesinlikle açıp kontrol edemez ibaresi koyduruyorlar parayı ödeyip kargoyu açtınız da ne çıkacağı şüpheli kargoya gidip kargoyu tarttırdım yarım kg gelince telefon olmadığını anladım kargoyu almadım sonra beni aradılar zorla alacaksın yoksa 76 TL kargo beledi var diyorlar bende hani telefon gönderecektiniz diye insanları kandırıyorlar diye zarf attım oda kargoyu nasıl açarsınız diye çıldırdı. reklâm 
Gamze isimli bir vatandaş işe şikayetini şu şekilde dile getiriyor:

Dün elime gel fotoğraf makinesi yerine gelen saçma sapan bir su. 150 TL bir ödeme yaptım ben de. Aras Kargo'dan kargonun çıkış yerini ve adreslerini avukat aracılığıyla alacağım sizlerden de şikayet için destek istiyorum. Arkadaşlar bugün Çağlayan adliyesi'nde şikayette bulunacağım. alacak
Emre isimli bir vatandaş işe şikayetini şu şekilde dile getiriyor:

Irmak Çağrı Hizmetleri'nden 2 adet Piranha görüntülü teyp aldım bana bunları göndermişler bu kisiler hakkında şikayetçiyim paramın iade edilmesini gereğinin yapılmasını istiyorum.  

Yorumlar