İrlandalı Müslüman Sanatçı Şuheda'ya acı haber

İrlandalı Müslüman sanatçı Shuhada (Şuheda) Davitt evlat acısıyla sarsıldı. İki gündür kayıp olan genç sanatçının evladı ölü bulundu.

Google Haberlere Abone ol
İrlandalı Müslüman Sanatçı Şuheda'ya acı haber

İrlandalı Müslüman Sanatçı Shuhada Davitt, evlat acısıyla yıkıldı. İki gündür kayıp olan 17 yaşındaki oğlunun acı haberini alan ünlü İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor ya da 2018'de Müslüman olduktan sonra aldığı isimle Shuhada Davitt, intihar şüphesi nedeniyle onu  gözetim altında olduğu hastanede koruyamayan yetkililere sosyal medya hesabından seslendi: "Tanrı İrlanda devletini affetsin, çünkü ben asla affetmeyeceğim."

Geçen cumartesi günü oğlu Shane O'Connor'ın hayatını kaybettiğini sosyal medya hesabından duyuran Sinead O'Connor ondan sonra yaşadıklarını da yine Twitter üzerinden paylaştı. Oğlunun cansız bedenini teşhis ettiğini anlatan O'Connor şunları yazdı: " Şimdi resmi olarak oğlum Shane'den arta kalanları teşhis ettim. Tanrı, İrlanda devletini bağışlasın, çünkü ben hiç affetmeyeceğim."

Sinead O'Connor'ın oğlu Shane'in, bir süredir intihar eğilimi nedeniyle bir hastanede gözetim altında tutulduğu öğrenildi. Fakat Shane'in hastaneden kaçtığı ve sonra da hayatına son verdiği basına yansıyan Haberler arasında. Bu durumu eleştiren Sinead O'Connor, İrlanda'da, çocuk ve ailelerin korunmasına yönelik çalışmalardan sorumlu olan Tusla adlı resmi kurumu da olup bitenlerden sorumlu tuttu.

SORUMLU KURUMU SUÇLADI

Ünlü şarkıcı, TUSLA'nın gözetimi altındaki birçok çocuğun hayatını kaybettiğini ileri sürdü. Bu konudaki düşüncelerini de Twitter hesabı üzerinden şöyle ifade etti Sinead O'Connor: "Tusla benimle bir basın açıklaması konusunda konuşmak istiyor. Şüphesiz ki çocuğumun ölümünü, İrlanda Devleti'nin elinde değilmiş gibi gösterme çabalarına katılmamı istiyor." O'Connor, bu paylaşımıyla, Tusla'nın, Shane'in ölümüyle ilgili sorumluluk almaktan kaçınmaya çalıştığını da ileri sürdü.

'OĞLUMUN YASINI TUTMAK İSTİYORUM'

Şu anda her şeyden uzaklaşıp oğlu için yas tutmak istediğini belirten Sinead O'Connor, kendini hazır hissettiğinde bu konuyu yeniden ele alacağını yazdı. O'Connor sadece Tusla'yı değil, sağlık ve güvenlik birimi HSE'yi de suçladı. Ünlü şarkıcı ayrıca İrlandalı yetkilileri  "cahil, şeytani, çıkarcı ve yalancı" olarak nitelendirip "Size Tusla ve HSE'nin, oğlumun ölümünü nasıl kolaylaştırdığını anlatacağım" diye ekledi.

BİR ŞARKISIYLA HAFIZALARA KAZINDI

Nothing Compares 2 U adlı şarkısıyla müzik dünyasına damgasını vuran İrlandalı şarkıcı Sinead O'Connor ya da Müslüman olduktan sonraki adıyla Shuhada' Davitt, hayatının en büyük acılarından biriyle yüzleşti. Henüz 17 yaşındaki oğlu hayata veda etti. O'Connor'ın,bir süredir kayıp olan 17 yaşındaki oğlu Shane O'Connor'ın hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Shane'in iki gün önce kaybolduğu polise rapor edilmişti. Shane O'Connor, bir süredir intihar eğilimi nedeniyle bir hastanede gözlem altında tutuluyordu.

'DÜNYA MÜCADELESİNİ SONLANDIRMAYA KARAR VERDİ'

55 yaşındaki şarkıcı acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu. Sinead O'Connor paylaşımında "oğlunun, dünya mücadelesini sonlandırmaya karar verdiğini" belirtti. Ardından da "kimsenin onu örnek almaması gerektiğini" yazdı. Bu durum, Shane O'Connor'ın kendi canına kıymış olabileceği yorumlarına neden oldu.

'BEBEĞİM BENİM, SENİ ÇOK SEVİYORUM'

Sinead O'Connor, Twitter sayfasında şunları yazdı: "Benim hayatımın ışığı, güzel oğlum Nevi’im Nesta Ali Shane O’Connor, dünya mücadelesini bitirmeye karar verdi. Ve o şimdi Tanrı'yla birlikte. Huzur içinde uyusun ve kimse onu örnek almasın. Bebeğim benim... Seni çok seviyorum, lütfen huzur içinde yat." Polis, Shane O'Connor'ın hayatını kaybettiğini doğruladı.

POLİS, HAYATINDAN ENDİŞE EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Sinead O'Connor'ın dört çocuğundan biri olan Shane O'Connor, perşembe gününden bu yana kayıptı. İrlanda polisinin verdiği bilgiye göre Shane, son olarak Güney Dublin'de Tallaght'ta görülmüştü. Polis, cuma günü yaptığı açıklamada da gencin hayatından endişe edildiğini açıklamıştı.

Oğlu kaybolduktan sonra ünlü şarkıcı da sosyal medya hesabından ona seslenip kendisiyle iletişim kurması için çağrıda bulunmuştu. 2018 yılında Müslüman olduktan sonra adını Shuhada' Davitt olarak değiştiren O'Connor o paylaşımda oğluna şöyle seslenmişti: "Shane senin hayatın çok değerli. Tanrı, senin yüzüne o güzel gülümsemeyi boşuna yerleştirmedi. Sensiz benim dünyam yıkılır. Sen benim kalbimsin. Lütfen kendine zarar verme." O'Connor, o mesajda oğluna İrlanda polis teşkilatı Gardai'ye gitmesini de önermişti. Ardından da "Seni hastaneye götürelim" diye eklemişti. Fakat ünlü şarkıcının, oğluna ulaşma çabası işe yaramadı ve Shane genç yaşında hayata veda etti. 

GENÇ YAŞTA MÜZİĞE YÖNELDİ

Sinéad Marie Bernadette O'Connor, 8 Aralık 1966, Dublin doğumlu, İrlandalı şarkıcı, söz yazarı ve bestecidir. Adını, İngiltere'ye karşı girdiği bağımsızlık savaşımıyla tanınan İrlanda Cumhurbaşkanı'nın eşinden alan O'Connor, anne ve babasının boşanmasından sonra, annesinin kendisine şiddet uygulaması nedeniyle 1979 yılından sonra babasıyla birlikte yaşamaya başladı. Eğitimini tamamlayamayan sanatçı, en son öğrenim gördüğü okulda sanata eğilim gösterdi. Barbra Streisand'ın "Evergreen" adlı şarkısını söyleyerek dikkatleri üzerine çekince Tua Nua adlı bir topluluğa katıldı.

ANNESİNİ TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİ

1983 yılında babasının desteğiyle girdiği "Newtown" adlı okulda müziğe iyice yoğunlaşarak bir deneme albümü çıkardı. Ertesi yıl, bir müzik dergisi aracığıyla tanıştığı Columb Farrey'in yönlendirmesiyle "Ton Ton Macoute" adını verdiği kendi müzik topluluğunu oluşturdu. Küçük bar ve gece kulüplerinde sahneye çıkan Ton Ton Macoute, tam adını duyurmaya başladığı 1985 yılı sürecinde annesini bir Trafik kazasında yitirdi.

GRAMMY ÖDÜLÜNÜ REDDETTİ

Bu olaydan etkilenerek Londra'ya gitti ve orada John Reynolds ile evlendi. Bob Dylan'dan Bono'ya kadar, Fachtna O'Ceallaigh ve Marco Pironi gibi sanatçılarla birlikte çalışmalar yaptı. 1990 yılında söz yazarının Prince olduğu ve zirveye çıkmasına yol açan şarkı olan "Nothing Compares 2 U" adlı şarkıyı yaptı. Layık görüldüğü Grammy Ödülü'nü reddeden O'Connor, politik kimliğini sanatıyla birlikte önplana çıkararak, ABD ve savaş karşıtı bir çizgi izledi. 1992 yılında Papa II. Jean Paul'ün katolik kilisesindeki cinsel tacize sessiz kalmasını protesto için Papa'nın bir fotoğrafını televizyon kameralarının önünde yırtmasıyla dindar kamuoyunun tepkisini çekti.

Shane O'Connor, Sinead O'Connor'ın Donal Lunny ile ilişkisinden dünyaya geldi. Üç kez evlenen O'Connor'ın, Shane dışında üç tane daha çocuğu bulunuyor. 

Kaynak: Hürriyet.com.tr

Yorumlar