Irkçılıkla suçladığı kadını kaçırıp dizi izletti

Amerika Birleşik Devletleri'nden meydana gelen bir olayda adının Robert Noye olduğu öğrenilen bir Afroamerikalı, ırkçılık yaptığını iddia ettiği bir kadına öldürme tehdidiyle film izletti.

Google Haberlere Abone ol
Irkçılıkla suçladığı kadını kaçırıp dizi izletti

ABD'de yaşanan olayda Robert Noye bir kadını kaçırıp, "ırkçılığının farkına varması için" köleliği konu alan 1977 yapımı Kökler (Roots) adlı diziyi zorla izletti.

Olayın polise yansımasının ardından ABD'nin Iowa eyaletine bağlı Linn ilçesinin merkezi Cedar Rapids Polis Departmanı, 52 yaşındaki Afrikalı Amerikalı Robert Noye'yi gözaltın aldı. Pazartesi günü gözaltına alınan Noye, birinci dereceden taciz ve hürriyetten yoksun kılmakla suçlanıyor.

"IRKÇILIĞIN FARKINA VARMASI İÇİN"

Kaçırıldığı iddia edilen kadının söylediğine göre, Noye'nin kendisiyle beraber oturup "ırkçılığının daha iyi farkına varması için" diziyi izlemeye zorladı.

ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ

The Gazette'nin haberine göre Noye, tarafından kaçırılan kadın evden ayrılmak isterken tehdit edildi. Kadın Noye'nin oturduğu yerde kalıp kendisiyle beraber diziyi izlemesini aksi halde onu öldürüp vücut parçalarını Şikago'ya kadar Interstate 380 yolu boyunca atacağını söyledi. Bunun üzerine kadın Noye ile birlikte diziyi izlemek zorunda kaldı. 

9 SAATLİK DİZİ

Noye'nin kadına izlettiği dizinin toplamda 9 saat olduğu bilinirken, kadına 9 saatlik dizinin tamamını izletip izletmediği ise henüz bilinmiyor. Noye halen iki ayrı suçtan göz altında bulunuyor.

KÖKLER DİZİSİ

Ünlü Kökler dizisinde yazar Alex Haley'in ailesinin hikayesi anlatılıyor. Haley ilk romanını 1977'de çekilen diziden bir yıl önce, 1976'da kaleme aldı.

1750'lerde Batı Afrika'daki Gambiya'da başlayan hikaye, nesiller boyunca Afrikalı Amerikalı bir aileyi ele alıyor. Ailenin mini diziye konu son nesliyse İç Savaş sonrası Amerika'da geçiyor.

Yayımlandıktan sonra 37 dalda Primetime Emmy Ödülüne aday gösterilen Kökler, 9 dalda ödülün sahibi olmuştu. Dizi ayrıca Altın Küre ve Peabody ödüllerini de kazandı.

 

 

Yorumlar