İran'da karşıt görüşlüler de sokağa çıktı

İran'da, benzin zammı gerekçesiyle başlayan protesto gösterilerine tepki olarak devrim yanlıları da sokağa çıktı. Rejim yanlıları, protestocuları "fitneci" olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol
İran'da karşıt görüşlüler de sokağa çıktı

İran'da akaryakıt zammı nedeniyle günlerdir devam eden protesto gösterileriyle ilgili İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı General Hüseyin Selami'den açıklama geldi. 

Selami, İran'daki benzin zammı protestolarıyla dört ülkenin ismini vererek tehditler savurdu.

ABD, İsrail, İngiltere ve Suudi Arabistan'ın adını veren Selami, "Kırmızı çizgilerimizi aşarsanız sizi yok ederiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan İran'da mevcut rejim ve hükümet yanlıları başkent Tahran'da göstericilere karşı protesto gösterisi düzenledi.

Karşıt gösterilerde, ABD, İsrail ve Suidi Arabistan aleyhine sloganlar atıldı.

Rejim yanlısı vatandaşlar, protestocu vatandaşları "fitneci" olarak suçladı.

Burada toplanan göstericilere konuşan Devrim Muhafızları Komutanı Selami, büyük bir uluslararası savaşta olduklarını belirterek, "Sokaklarımızda başlayan savaşın senaryosu uluslararası boyuta sahipti. Bu savaş tamamlandı. Düşmanın hiçbir adımını cevapsız ve intikamsız bırakmayacağız." dedi.

Selami açıklamasında şunları söyledi:

"ABD, İngiltere, İsrail ve Suudi Arabistan'a sesleniyorum: Bizi meydanda denediniz ve güçlü bir tokat yediniz ancak cevap veremediniz. Dünya bu tokatların bazılarını gördü bazılarını görmedi. Bekleyin. Kırmızı çizgilerimizi aşarsanız sizi yok ederiz."

İran'da karşıt görüşlüler de sokağa çıktı

Yorumlar