Irak Kürt Bölgesinden Türkiye'ye yardım

IKBY'deki yardım kuruluşları, Türkiye'deki depremzedeler için kampanya başlattı

Google Haberlere Abone ol
Irak Kürt Bölgesinden Türkiye'ye yardım

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) yardım kuruluşları, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler dolayısıyla yardım kampanyası düzenliyor.

IKBY'de faaliyet yürüten Bahteveri, Hana ve İnsani Rabıta gibi yardım kuruluşları, Erbil ve Duhok'ta yardım kampanyası başlattı.

Kampanyanın organizatörlüğünü yürüten Buhari Cemil, AA muhabirine, yardım çalışmalarının 3 gün süreceğini ve vatandaşların kampanyaya ilgisinin büyük olduğunu söyledi.

Yardım kampanyasına destekte bulunan Iraklı Kameran Rahman, Müslümanların ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşması gerektiğini belirterek, "Evlerini kaybeden binlerce insan yardıma muhtaç. Biz de imkanlarımıza göre el uzatmak istiyoruz." dedi.

- ÇOCUKLAR DEPREMZEDELER İÇİN OYUNCAKLARINI GETİRDİ

Yardımlar yatak, battaniye, soba ve gıda maddeleri gibi malzemelerden oluşurken, çocukların da oyuncaklarını depremzedelere göndermek için getirdikleri dikkati çekti.

İki çocuğuyla kampanyaya destek veren Nazdar Ali, "Gücüm nispetinde destek olmak istedim. Çocuklarım da gelmek için ısrar etti. Çünkü televizyonlardaki görüntüleri görüp çok üzülmüşlerdi." diye konuştu.

Yardım kampanyasının Duhok organizatörü Azad Muhtar ise yardımlarla depremzedelerin acısını bir nebze olsun dindirmek istediklerini vurgulayarak, "Para, battaniye, kıyafet ve gıda maddelerini en kısa sürede Türkiye’ye ulaştırmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

- "TÜRKİYE'NİN BİZE YAPTIĞI YARDIMLARI UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL"

Süleymaniye kentinde de "Kürdistan Medya Kurumu" öncülüğünde Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyası başlatıldı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği kampanyada gıda maddeleri, çadır, halı ve kıyafet gibi çeşitli malzemeler toplandı.

Süleymaniyeli iş insanı Mela Yasin Muhammed, depremin tüm kent halkını üzdüğünü belirterek, "Türkiye'nin kendilerine yaptığı yardımları unutmalarının mümkün olmadığını ve bu nedenle böyle bir girişimde bulunduklarını" ifade etti.

Yorumlar