Irak Başbakanı: İran saldırmadan önce bize bilgi verdi

İran'ın ABD üslerine saldırmadan önce Irak makamlarına haber verdiği ortaya çıktı. Açıklama Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi'den geldi.

Google Haberlere Abone ol
Abdülmehdi: İran saldırı öncesi bize haber verdi

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, İran’ın ülkedeki ABD üslerine saldırmadan önce kendilerine haber verdiğini duyurdu.

ABD ve koalisyon güçlerinin bulunduğu Erbil ve Ayn el-Esed üslerine saldıran İran Devrim Muhafızları saldırıyı gerçekleştirmeden önce Irak makamlarını bilgilendirdi. Konuya ilişkin  yazılı açıklama yapan Adil Abdülmehdi, İran yönetiminin, General Kasım Süleymani'nin öldürülmesine karşılık söz konusu saldırıyı yapacağından haberdar olduklarını söyledi.

Abdulmehdi, yaptığı açıklamada İran'ın ABD üslerine saldırı haberini önceden aldıklarını ve saldırının sadece ABD askerlerinin bulunduğu bölgeleri kapsayacağının bildirildiğini, ancak saldırılacak noktalar hakkında kendilerine bilgi verilmediğini kaydetti.

"ÖLÜ HABERİ GELMEDİ"

İran'ın ABD üslerine saldıracağına ilişkin bilgiyi kendisinin ABD’ye ulaştırdığını kaydeden Abdulmehdi, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

"O sırada Ayn el-Esed ve Erbil'deki Harir Askeri Üsleriyle başka bölgelere füzeler yağıyordu. Saldırılacağı haberini aldığımız anda Irak askeri birimlerine gereken tedbirleri almaları için uyarıda bulunduk. Saldırıda Irak ve koalisyon güçleri tarafından herhangi bir kayıp olduğuna dair resmi bir durum bildirilmedi." 

Yorumlar