İnstagram'ın gücü köylü gariban Taha'ya yetti

Yaklaşık üç yıldır köyündeki küçük mutfağından yemekler yaparak instagramda fenomen olan Taha Duymaz'ın 1 milyon takipçili hesabı Instagram tarafından kapatıldı.

Google Haberlere Abone ol
İnstagram'ın gücü köylü gariban Taha'ya yetti

İnstagramın sıradışı fenomenlerinden biri olan Taha Duymaz'ın 1 milyon takipçili hesabı kapatıldı. Hatay'da bir dağ köyünde yaşayan Taha Yılmaz köy evindeki üçük mutfağında yaptığı yemeklerle gönüllere taht kurmuştu. Ancak bir takipçisinin tuzağına düşen Taha, istemeden de olsa hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetlere maruz kaldı. Taha Yılmaz bir süre sonra hesabının kapatıldığını öğrenince dünyası başına yıkıldı.

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Güveççi Köyü'nde yaşayan 17 yaşındaki Taha Yılmaz, Instagram tarafından mağdur edilmiş durumda. Küçük mutfağında çektiği yemek videolarıyla üne kavuşan Taha Duymaz'ın 1 milyon takipçili Instagram hesabı kapatıldı. Maddi imkansızlıklar içerisinde videolarını çeken Taha'ya destek verenler olduğu kadar insanların duygularını sömürdüğünü iddia ederek eleştirenler de mevcut. Yoğun eleştiriler sonrası sinirlerine hakim olamayan Taha, geçtiğimiz gün Instagram açtığı canlı yayında gelen yorum üzerine takipçisine hakaret etti.

Taha'nın hakareti sonrası hesap çok sayıda kişi tarafından şikayet edildi. Şikayet sonrası 1 milyon takipçiye sahip olan hesap, kapatıldı. Taha Duymaz üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi: Intagram hesabım kapatıldı, sonunda bazı insanlar amacına ulaştı.Sabahtan beri kendime gelemedim.Canlı yayında kullandığım sözler için çok özür dilerim.Ben kendimde değildim, yıllarım elimden alındı. Herkes hakkını helal etsin.

TAHA DUYMAZ KİMDİR?

Taha Duymaz, Hatay'ın Yayladağ ilçesinde bulunan Güveççi Köyü'nde yaşıyor ve henüz 17 yaşında olmasına rağmen çok basit malzemelerle dikkat çeken yemekler hazırlıyor. 4. sınıfta okulu bırakan Taha Duymaz, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle arabaya binemiyor ve zamanının çoğunu bu sebeple köyde geçiriyor. Taha'nın yemek videoları kız kardeşi tarafından çekiliyor ve yemek hazırlaması sırasında kız kardeşi de kendisine zaman zaman yardımcı oluyor.

Taha Duymaz, 12 kardeş olduklarını ve küçüklükten bu yana mutfak işlerine ilgi duyduğunu belirtti. Elindeki az imkanla küçük mutfağında yemekler yapıp sosyal medyada paylaştığını anlatan Duymaz, sözlerinde şu ifadelere yer verdi; "Küçüklükten beri yemek yapmaya ilgim var. Anneme sürekli mutfak işlerinde yardım ederim. Çoğu zaman akrabalarım ve eve gelen misafirler, 'Erkek çocuğunun mutfakta ne işi var?' diyerek beni ayıpladılar ama yılmadım. Yemek yapmayı çok seviyorum. Kendimi en iyi şekilde geliştirerek çocukluk hayalim olan iyi bir aşçı olmak istiyorum."

Yorumlar