İnstagram profilime kim baktı? İnstagram profilimi ziyaret edenleri nasıl öğrenebilirim?

İnstagram profilime kim baktı Facebook, Twitter, LinkedIn gibi sosyal medya platformlarını kullanan birçok vatandaş, merakının kurbanı oluyor. Çünkü, kimlerin kendi profilini ziyaret ettiğini merak ettiği için başı sürekli belaya giriyor. Peki, Instagram hesabıma kim baktı uygulamaları gerçek mi?

Google Haberlere Abone ol
İnstagram profilime kim baktı?

İnstagram profilime kim baktı? İnstagram profilimi ziyaret edenleri nasıl öğrenebilirim? Facebook profilime kim baktı ya da Twitter'ımı kimler ziyaret ettiği gibisinden sorular verakla sosyal medya kullanıcılarının başına iş açan sorulardır. Çünkü bu soruları soranlar genellikle büyük bir merak içinde olan insanlardır.

İNSTAGRAM PROFİLİME KİM BAKTI NASIL ÖĞRENEBİLİRİM?

Bu merakları en çok da, "Hesabımı kimler ziyaret etti, profilime kim baktı" cereyan ediyor. Ancak bunun onlara nasıl bir fayda sağladığını hiç düşünmeden muhtemel büyük zararlara maruz kalıyorlar. Soru basit, instagram profilime hesabıma kim baktı, ancak cevabı hayatınızı karartabilir.

İnstagram hesabıma profilime kim baktı Instagram kim baktı özelliği gerçek mi
İnstagram hesabıma profilime kim baktı Instagram kim baktı özelliği gerçek mi

 

Öncelikle zamanı olmayanların zamanını almamak için en sonunda söyleyeceklerimizi hemen burada söyleyelim: İnstagram, Facebook ve Pinterest gibi sosyal medya platformlarının hiçbirinde "hesabıma kim baktı, profilime kimler baktı" sorusunun cevabı yoktur. Yani bu kuruluşların hiçbirisi böyle bir özelliği kimsenin hizmetine açmadı. Çünkü bu durum, özel bir gizlilik gerektiren bir mevzu olduğu için sosyal medya kurucuları da bunu dikkate almak durumunda kalıyor. 

Sosyal medya siteleri bu hizmeti vermedikleri halde, kullanıcıların bu merakını bilerek bunu fırsata çevirmeye çalışan kötü niyetli insanlar, yaptıkları korsan programlarla meraklı kişileri tuzağa düşürüyor. Yazılan korsan programlar, kullanıcılara, "hesabınıza kimin baktığını öğrenin" diyerek onları kandırıyor. Bu yolla, onların hesap bilgilerini, bilgisayar denetimlerini, kullanıcı detaylarını ele geçirerek kötü amaçlar için kullanıyorlar. 

İnstagram hesabıma profilime kim baktı Instagram kim baktı özelliği gerçek mi
İnstagram hesabıma profilime kim baktı Instagram kim baktı özelliği gerçek mi

 

HESABIMA KİM BAKTI ÖZELLİĞİ SADECE BİR YERDE VAR

Hesabıma kim baktı veya profilimi kimler ziyaret etti gibi sorulara şu an sosyal medyada, yasal yollardan sadece Linkedin platformu üzerinden görmek mümkündür. Bir kariyer sitesi olarak hizmet veren Linkedin, ücretli üyelik hizmeti kapsamında, kullanıcılara, profillerinin kimler tarafından ziyaret edildiği hizmetini sunuyor. Bunu yasal yollardan ve kişilerin iznini alarak yapıyor. Ancak diğer sosyal medya platformlarının bu şekilde bir hizmeti kesinlikle yoktur.

Bir kez daha belirtmek gerekirse, hesabınızın kimler tarafından kontrol edildiğini öğrenmeniz Instagram ve Facebook'ta bulmanız imkansızdır. 

Çünkü her iki platform da bu konuda gizlilik kararı almış durumda. Bu nedenle sizi kimin ziyaret ettiğinizi asla bulamazsınız.

Bazı platformlarda sizi kimlerin ziyaret ettiğine dair bazı bilgiler verilebilir; ancak onlar gerçekte sizi ziyaret edenler değil, en son sizinle bir şekilde iletişim kurmuş veya paylaşımlarınızı beğenmiş kişilerdir. 


 

Yorumlar