8 adımda İngiltere'de Şirket Kurmak Mümkün mü?

İngiltere’de şirket kurmak için Company Global ile iletişime geçerek İngiltere’de şirket kurmak için sürecinizi çok daha hızlandırabilirsiniz.

Google Haberlere Abone ol
8 adımda İngiltere'de Şirket Kurmak Mümkün mü?

İngiltere’de şirket kurmak için birçok adımı gerçekleştirmeniz gerekmektedir. İngiltere’de şirket kurmak için öncelikle şirket türü belirlenmelidir. Şirket kurulu için Birleşik Krallık vergi süreçlerini bilmeli ve İngiltere’de şirket kurma sürecinizi buna göre şekillendirmelisiniz. Peki İngiltere’de şirket kurmak için hangi adımları takip etmelisiniz.

İşte 8 adımda İngiltere’de Şirket Kurma Süreciniz;

1. İngiltere şirket kurmak için tescil edilebilir bir şirket türü seçilmelidir. İngiltere’de en yaygın olan şirket türleri şunlardır:

a. Limited Şirket (Ltd): Limited Şirket, İngiltere’de en yaygın olan şirket türüdür ve çoğunlukla küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından tercih edilir. Limited şirketlerde, şirketin sorumluluğu, ortakların ödediği sermaye miktarı kadardır.

b. Kolektif Şirket (Co-op): Kolektif Şirket türleri, ortakların (çoğunlukla işçiler veya müşteriler) birlikte çalıştığı kooperatiflerdir.

c. Anonim Şirket (Plc): Anonim şirketler ise büyük, ciddi yatırımlar yapmak isteyen şirketler tarafından tercih edilir. Plc'ler, pay sahipliği bakımından limited şirketlerden farklıdır ve payları borsada işlem görebilir.

2. Daha sonra, İngiltere’de kullanmak için şirket ismi seçilmeli ve bu şirket isminin kullanılıp kullanılamayacağını kontrol edilmelidir. Şirket ismi, İngiltere Companies House veritabanında benzer bir isim olmadığından emin olunmalıdır. Ayrıca, isim İngiltere'de faaliyet göstereceğiniz iş alanınıza uygun olmalıdır.

3. İngiltere’de şirket kurma sürecinde şirket ana sözleşmesi (Articles of Association) oluşturmalıdır. Articles of Association, şirketin yönetimine ilişkin kuralları ve yönetim şeklini belirtmektedir.

4. İngiltere’de şirket kuruluş belgesi (Memorandum of Association) oluşturulmalıdır. Memorandum of Association, şirketin amacını ve faaliyet alanını belirtmektedir.

5. Companies House’ye şirket kuruluş başvurusu yapılmalıdır. Bu başvuru, üstte belirtilen belgelerin yanı sıra, ortakların listesi ve bir ortaklık anlaşması gibi diğer belgeler de içerebilmektedir. İngiltere’de şirket kuruluş başvurusu, Companies House tarafından incelendikten sonra, şirketin kuruluşu onaylanmakta ve şirket numarası atanmaktadır.

6. Şirket faaliyeti başlamadan önce, vergi mükellefi olmak için HM Revenue and Customs’tan vergi numarası talep edilmeli ve vergi beyannamesi (Self Assessment) doldurulmalıdır. Ayrıca, vergi mükellefi olmak için vergi levhası (National Insurance Number) talep etmelidir.

7. İngiltere’de şirket faaliyeti başlamadan önce, İngiltere dışından gelecek çalışanlar için çalışma izni ve bir çalışma ruhsatı da (work permit) alınmalıdır.

8. İsterseniz Company Global ile 2 iş günü içinde İngiltere’de şirket sahibi olabilirsiniz. Bu adımlar, İngiltere’de bir şirket kurma sürecinin genel bir özetidir. Her şirketin ihtiyaçları farklı olabilir ve bu nedenle, tam olarak ne gerekiyorsa yapılması gerekebilir. Company Global ile iletişime geçerek İngiltere’de şirket kurmak için sürecinizi çok daha hızlandırabilirsiniz.

Yorumlar