“İngiliz ekonomisini destekleyecek araçlara sahibiz”

- İngiltere Maliye Bakanı Hammond: -“Ekonomiyi desteklemek için gerekli araçlara sahip olduğumuz konusunda eminim”

Google Haberlere Abone ol
“İngiliz ekonomisini destekleyecek araçlara sahibiz”

LONDRA (AA) – İngiltere Maliye Bakanı Philip Hammond, ülkenin Avrupa Birliği’nden ayrılık kararının ardından ekonomiyi destekleyecek gerekli araçlara sahip olduklarını söyledi.

İngiltere Maliye Bakanı Hammond, “OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) görünümdeki belirsizlikleri vurguluyor. Ben de ilerde zor zamanların olabileceğini kabul ediyorum. Ekonomiyi desteklemek için gerekli araçlara sahip olduğumuz konusunda eminim.” ifadelerini kullandı.

OECD’den ekonomik görünüm raporu kapsamında yapılan açıklamada İngiltere’nin bu yıl yüzde 1,8 oranında büyümesinin beklendiği belirtilirken, gelecek yıl için yüzde 2 seviyesinde olan büyüme beklentisinin yüzde 1’e çekildiği kaydedilmişti.

İngiltere’nin Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) Başekonomisti Joe Grice ise AB’den ayrılma kararının henüz ekonomi üzerinde büyük bir olumsuz etkisinin görülmediğini söyledi.

Resmi verilerin henüz tüketici ve yatırımcı güveninde büyük bir düşüşe işaret etmediğini kaydeden Grice, “Referandum sonucunun şu ana kadar ekonomi üzerinde büyük bir etkisinin olmadığı görülüyor. Şu ana kadar tüketici güveninde sert bir düşüş işareti görülmüyor.” dedi.

Yorumlar