ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz bankanın net karını açıkladı

- "Bir önceki yıla göre aktif büyüklüğümüzde yüzde 24, mevduatta ise yüzde 32 artış sağladığımız bu dönemde, ülke ekonomimiz için sağladığımız kredi desteğini yüzde 20 oranında artırdık"

Google Haberlere Abone ol
ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz açıkladı

ING Türkiye'nin 2022 yılı üçüncü çeyrekte net karı, 2,1 milyar TL oldu.

ING Türkiye, 2022 yılı üçüncü çeyrek dönem konsolide finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre, aktif toplamı 110 milyar TL olan ING Türkiye’nin konsolide sermaye yeterlilik oranı yüzde 17,6 seviyesinde gerçekleşti ve vergi öncesi kârı 2,9 milyar TL oldu. Bankanın, net karı ise 2,1 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. 30 Eylül 2022 tarihi itibarıyla toplam özkaynakları 12,9 milyar TL olan ve toplam mevduatları 69,4 milyar TL’ye ulaşan ING Türkiye’nin ülke ekonomisine sağladığı kredi desteği de 66,8 milyar TL’si nakdî olmak üzere, toplam 75,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Bankadan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, jeopolitik ve ekonomik gelişmelerin öne çıktığı, küresel enflasyonun etkilerinin devam ettiği bu dönemde ülke ekonomisinin gelişimini sürdürdüklerini kaydetti.

Yenilikçi dijital çözümlerle müşterilerin dijitalleşme yolculuklarına katkıda bulunmaya devam ettiklerini ifade eden Gökgöz, "Güçlü sermaye yapımızla, finansal tablolarımızda da sağlam performans sergiledik. Bu doğrultuda bir önceki yıla göre aktif büyüklüğümüzde yüzde 24, mevduatta ise yüzde 32 artış sağladığımız bu dönemde, ülke ekonomimiz için sağladığımız kredi desteğini yüzde 20 oranında artırdık. Kur Korumalı Mevduat, bu dönemde öne çıkan ürünlerimizden biri oldu. Bu çeyrek özelinde bireysel kur korumalı hesaplarda yüzde 41 artış gerçekleşti ve kasım ayı itibarıyla Cebimdeki Danışman üzerinden açılan kur korumalı hesaplar ile 4,2 milyar TL hacim yaratıldı.” ifadelerini kullandı.

Gökgöz, zahmetsiz bankacılık anlayışı ile yenilikçi çözümler geliştirdiklerini de aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu dönemde sektörde fark yaratan uygulamalara imza atmaya devam ettik ve taksitleri kalıpların dışına çıkaran ING Taksitle adındaki yeni hizmetimizi müşterilerimize sunduk. Bu yeni nesil ödeme sistemi sayesinde müşterilerimiz kredi kartı kullanmadan ve nakitten harcamadan, anlaşmalı mağazalardan yapacakları alışverişleri 36 aya varan taksit imkanı ile ödeyebiliyor. Yeni ödeme sistemimiz ile kredi kartı taksitlendirmesine ve POS kullanımına yeni bir alternatif sunarak hem tüketiciler için hem de mağazalar için avantajlar sağlıyoruz. ING Taksitle ile tüketicilere alışveriş ödemelerinde 36 aya varan taksit olanağı sağlayarak perakende ticareti desteklemeyi hedefliyoruz."

- ING’den görüntülü görüşme ile BES’e başvurma kolaylığı

Bu arada açıklamada verilen bilgilere göre, ING Türkiye, müşterilerine ING Mobil’de yer alan Cebimdeki Danışman üzerinden görüntülü görüşme yaparak Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) başvurma ve katılım kolaylığı sundu. ING müşterileri artık şubeye gitmeden, ING Mobil üzerinden canlı bir danışman yardımıyla BES ile ilgili sorularına detaylı yanıtlar alabiliyor ve BES’e başvurabiliyor.

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile gerçekleştirilen ödüllü Dijital Öğretmenler projesi, yeni eğitim döneminde Türkiye çapında 81 ile açıldı. Bugüne kadar 4 dönem boyunca toplam 4 bin öğretmene ulaşılan Dijital Öğretmenler projesi ile ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerilerini edinmeleri ve bu becerileri öğrencilerine aktarmaları hedefleniyor.

Yorumlar