Inditex'in 2022 rekor satış ve geliri açıklandı

İspanyol tekstil şirketi Inditex, 2022'de rekor satış ve gelir açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Inditex'in 2022 rekor satış ve geliri açıklandı

Dünyanın en büyük tekstil şirketlerinden İspanyol Inditex, geçen yıl gelir ve karda tarihi rakama ulaştı.

Inditex'ten yapılan açıklamada, 1 Şubat 2022-31 Ocak 2023'te bir önceki döneme göre yüzde 17,5 artışla 32 milyar 569 milyon avro gelir elde edildiği, şirketin karının ise yüzde 27'lik artışla 4 milyar 130 milyon avro olduğu belirtildi.

Tarihinde ilk defa 4 milyar avronun üzerinde kar açıklayan İspanyol tekstil şirketi, bünyesinde Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Oysho, Pull&Bear, Uterqüe, Lefties ve Stradivarius markalarını barındırıyor

Inditex, Ukrayna ile savaştan dolayı geçen yıl Rusya'daki 514 mağazasını kapatmıştı.

Inditex Üst Yöneticisi (CEO) Oscar Garcia Maceira, konuya ilişkin değerlendirmesinde, "2022'nin mükemmel sonuçları, iş modelimizin gücünü ve moda sektöründeki tekliflerimizin devam edeceği bir sonraki gelişim düzeyine doğru ilerleme yeteneğimizi gösteriyor. Sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız ve ekibimizin yeteneği şirketimizin temel anahtarı olmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Türkiye, Inditex'in fabrikalar ve tedarikçiler açısından en büyük pazarlarından biri olarak öne çıkıyor. Türkiye'de 200'den fazla mağazası ve 2 bin 300 civarında çalışanı bulunan Inditex, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 3 milyon avroluk yardım kararı açıklamıştı.

 

 

 

 

 

Yorumlar