İncirin 4 bilinmeyen faydası

İncirin sağlığımıza faydaları saymakla bitmiyor. Mevsimi Ağustos ayında başlayıp Ekim sonlarına kadar devam eder. Ancak günümüzde inciri her mevsimde bulmak kolaydır. Kışın kurutulmuş olarak tüketilmesi tavsiye edilen incirin bilinmeyen 4 faydasını sizler için derledik.

İncirin 4 bilinmeyen faydası - Sayfa 1

İncir, reçel bezneri dokusu ile cennet kokulu bir meyvedir. Bal gibi ve yumuşak tadı ile ağızlarda hoş bir lezzet bırakır. Ancak lezzetli olmasının yanı sıra insan sağlığı için pek çok faydası vardır. Kuran-ı Kerim'de de adı geçen meyvelerden olan incirin sağlığa faydaları:

İncirin 4 bilinmeyen faydası - Sayfa 2

İçeriğinde yaklaşık 2 gr lif barındıran incir, bağırsak düzenleyicidir. Bir porsiyon incir tükettiğinizde (yaklaşık 2-3 adet) vücudunuza 4-6 gr. kadar lif almış olursunuz. Bu miktar FDA'nın hergün önerdiği lif miktarı olan 25gr. neredeyse dörtte biri kadardır.

İncirin 4 bilinmeyen faydası - Sayfa 3

1. Lif oranı yüksektir

Lif, dışkıyı yumuşatarak, bağırsak hareketlerini daha düzenli hale getirerek ve kabızlığı önleyerek sindirim sağlığına yardımcı olur. Ayrıca kolesterolü düşürmeye yardımcı olur, çünkü lif kolesterolü birbirine bağlar ve vücudunuzdan dışarı gönderir.

İncirin 4 bilinmeyen faydası - Sayfa 4

2. İyi bir potasyum kaynağıdırlar

Potasyum, kalp sağlığı ve kan basıncını yönetmek için çok önemli bir mineraldir. Vücudunuz için gerekli olan potasyumu muz ve patatesle de alabilirsiniz. Ancak bilinenin aksine incirde de yaklaşık 149 mg potasyum mevcuttur. Bir porsiyon incir günlük potasyum ihtiyacınızın yaklaşık% 10'unu karşılar.