İmam Maaşı Ne Kadar Oldu?

İmam Maaşı 2020 yılında ne kadar oldu, camilerde görev yapan imamlar ne kadar maaş alıyor? Yeni gelen zamlarla birlikte imam maaşı ne kadar artış gösterdi, son tabloya göre maaş nasıl şekillendi? İşte detaylar:

Google Haberlere Abone ol
İmam Maaşı Ne Kadar Oldu?

İmam maaşı 2020 yılında ne kadar oldu, son gelen zamlar imam maaşına nasıl yansıdı? İşte detaylar:

İmam maaşı 2020 yılında ne kadar olacak? Sorusu vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yerini alıyor. Son 6 ayın enflasyon rakamlarına göre kamu kurum ve kuruluşlarında hizmet veren memurların Ocak zammı da belli oldu. Bunun ardından ise 2020 İmam maaşları merak edilenler arasında yerini almış oldu. Peki, 2020 İmam maaşları Ocak zammı ile beraber ne kadar oldu? TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı mı? İşte detaylar…

2020 Ocak ayı itibariyle imam maaşları belli oldu. Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından milyonlarca imamın da dahil olmak üzere memur statüsünde görev yapan çalışanlar ile emeklilerin maaşları netleşti. Yıllık TÜFE yüzde 11.84 olarak belirl enirken, bu oran neticesinde imamlar, maaşlarının ne kadar olduğunu araştırıyor. İşte 2020 Ocak ayı itibarıyla imamların alacakları maaş tutarı. Zam öncesi imam maaşları: 3 bin 101 TL, zam sonrası imam maaşları: 3 bin 272 TL oldu.

Aralık ayı enflasyon rakamının açıklanmasıyla, memur maaşları ile SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emekli aylıklarına ocak ayında yapılacak artışlar belli oldu. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları yüzde 5.49 oranında, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları da yüzde 6.49 oranında artırılacak.

Milyonlarca memur ve memur emeklisi için yeni yılda zam miktarını belirleyecek enflasyon oranı aylık %0,74, yıllık %11,84 artarak YEP hedefinin altında kaldı. YEP'te 2019 yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 12 olarak belirlenmişti.

Yorumlar