İLKE Vakfı kuruldu

İGİAD, İLEM ve YEKDER gibi önemli dernekleri bulunduran İLKE Derneği, çalışmalarını artık vakıf olarak devam ettirecek.

Google Haberlere Abone ol
İLKE Vakfı kuruldu

Yaklaşık kırk yıllık bir gelenekten gelen ve birçok hayır kuruluşunun öncülüğünü yapan İLKE İlim Kültür Eğitim Derneği çalışmalarını artık vakıf şemsiyesiyle yapacak. İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı, gerekli hukuki sürecin tamamlanmasıyla kurulmuş oldu.
İslami ve insani değerleri yaşamak ve yaşanmasına vesile olmak gayesiyle kurulan ve bünyesinde Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD), İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Yaygın Eğitim ve Kültür Derneği (YEKDER) gibi dernekleri bulunduran İLKE Vakfı, çalışmalarında bundan sonra da aynı gayeyi devam ettirecek.

Tescil edilerek kuruluşu tamamlanan İLKE İlim Kültür Eğitim Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Başkanlığını Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Yönetim Kurulu Başkanlığını ise Doç. Dr. Lütfi Sunar yürütüyor. Faaliyetlerinde ve uyguladığı projelerde daima insana ve İslam’a hizmet etme hedefini gözeten, kuşatıcı ve kapsayıcı olmayı şiar edinen İLKE Vakfı, bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyetleri koruyarak daha etkin olmayı planlıyor.

DERNEK FAALİYETLERİNİ VAKIF OLARAK YÜRÜTECEK

Yeni kurulan İLKE Vakfı, daha önce İLKE Derneği bünyesinde yürütülen Geleceğin Türkiyesi projesi başta olmak üzere Gündem Konuşmaları ve araştırma yayın faaliyetlerini devam ettirecek. Sivil toplum kuruluşlarına yönelik danışmanlık ve eğitim faaliyetleri yürüten Kurumsal Yönetim Akademisi (KYA) ve İslam iktisadına yönelik faaliyetlerine devam eden İslam İktisadı Araştırma Merkezi (İKAM) da İLKE Vakfı bünyesinde çalışmalarını sürdürecek. 

İLKE VAKFI MENSUPLARI İLKE BULUŞMASI’NDA BİR ARAYA GELDİ

İLKE Vakfı’nın kurulmasının ardından İLKE mensupları Kızılcahamam’da düzenledikleri buluşmada bir araya gelip hem İLKE’nin vizyon ve hedefini müzakere etti hem de buluşma için belirlenen adalet teması ile ilgili konferanslara katıldı.

Kızılcahamam’da düzenlenen ve üç gün süren buluşmada İLKE Mütevelli Heyeti Başkanı Nihat Erdoğmuş, vakfın vizyon ve faaliyetlerini anlattı. Erdoğmuş, İLKE’nin; liyakat, adalet, istişare, amme yararı, şahsiyetin toplum içinde erimemesi, kemal yolcusu olma, kulluk bilinciyle hareket etme, hayrı ortak hedef olarak gözetme ilkelerine bağlı olarak hareket ettiğine dikkat çekerek çatısı altında bulunan kurumlarına, planlama, organizasyon, koordinasyon gibi hususlarda destek olunduğunu belirtti.

Buluşmada ayrıca Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu “Hüküm ve Tahakküm Çatalında: Çok-anlamlı Adalet Kavramı Üzerine Düşünceler”; Prof. Dr. Bilal Kemikli, “Ailede ve İnsani İlişkilerde Adalet”, Doç. Dr. Lütfi Sunar, “Günümüz Dünyasında Sosyal Adalet ve Eşitsizlik” ve Dr. Yunus Çolak "Adil Şehirler" başlıklı birer konuşma yaptı. Buluşmada konuşmaların yanı sıra spor aktiviteleri, yürüyüş, anne-çocuk ve baba-çocuk masal atölyeleri gibi etkinliklere de yer verildi.
 

Yorumlar