İkinci el araç fiyatları uçtu, sıfıra yönelme var

Bankalar uygun oranlarla araç kredisi vermeye başlayınca ikinci el araç fiyatları bir anda uçtu. Vatandaş da sıfır ile yarışır hale gelen ikinci el araç almak yerine sıfıra yönelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
İkinci el araç fiyatları uçtu, sıfıra yönelme var

Pandemi sonrasında ekonominin yeniden canlandırılması için bankalar tarafından getirilen uygun oranlardaki finansman ikinci el araç fiyatlarını uçurdu. İkinci el araç fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşlar sıfır araçlara yönelmeye başladı. Düşük kredi faizinden yararlanmak isteyenler, kampanyalar için yetkili bayiler önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Kredi faizlerinin düşmesiyle otomobil piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Koronavirüs salgını sonrası sosyal mesafenin korunması için toplu taşıma araçlarının yerine özel arabalara yönelim arttı. Talebin artması nedeniyle araçların fiyatları tavan yaparken, 20 yıllık araçlar bile 40 bin liralara yükseldi.

Durumun kontrolden çıkması üzerine hükümetin konuya el atmasını isteyen vatandaşlar, yine de fiyat araştırması yapmaya devam ediyor. Binlerce kişi düşük faizli krediden yararlanarak araç sahibi olma hayalinde.

Ancak ikinci el araçların sıfır araçlarla arasındaki fiyat farkı neredeyse kapandı. İkinci el araçların fiyatlarının yüksek olması nedeniyle vatandaşlar sıfır araçlara yönelmeye başladı. Çeşitli kredi kampanyalarından yararlanabilmek için yetkili bayilere akın eden vatandaşlar, bayiler önünde kuyruklar oluşturdu.

SOSYAL MEDYAYI SALLAYAN İMAMOĞLU RÖPORTAJI

 

Yorumlar