İhracatta 2020 yılı hedefi açıklandı: 190 milyar dolar

2019 yılı ihracat rakamlarını değerlendiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, 2020 yılına ilişkin ihracat hedefini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
TİM Başkanı 2020 ihracat hedefini açıkladı

Yeni yılın başlangıcında geçen yılın aynı dönemine göre ihrcatta yüzde 5'in üzerinde bir artış yaşandığını kaydeden Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Gülle, Türkiye'nin bu yıl ihracatta hedefinin 190 milyar dolar olduğunu söyledi.

Avro/dolar paritesinin ihracata olumsuz etkisinin 5 milyar dolar seviyesinde olduğunu belirten Gülle, Türkiye'nin ihraç ettiği ürünler arasında yüksek teknoloji ürünlerinin payının arttığını söyledi.

Türkiye'nin istikrarlı göstergeleri yakalaması için tek haneli faiz rakamına inmesinin önemli olduğunu söyleyen TİM Başkanı Gülle, ihracatçıların istikrarlı ve dengeli bir kur istediğini, ihracatçıyı enflasyona ezdirmeyecek, dengeli bir kur beklentilerini dile getirdi.

Kuru yüksek bir kazanç kapısı ya da zarar ettirecek bir argüman olarak görmediklerinin altını çizen Gülle, "Teşviklerin amacına ulaştığını gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Verilen teşvikleri, ülkeye ihracat ve döviz olarak getiriyoruz." dedi.

2019'DA 17 BİN 544 FİRMA İHRACATA "MERHABA" DEDİ

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de 17  bin 544 firmanın ihracatçı konumuna yükseldiğini kaydeden Gülle, bu firmaların 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptığını kaydetti. 

YERLİ OTOMOBİL

Türkiye'nin Otomobili ile ilgili konuşan TİM Başkanı Gülle, yerli otomobilin ihracatını gerçekleştirmenin ve dünyaya tanıtarak satmanın kendileri için çok gurur verici olacağını kaydetti.

GİRİŞ AİDATI ALINMAYACAK

Gülle, "TİM kendi insiyatifi ile giriş aidatını ihracatçıdan almayacak." dedi.