İftirası ortaya çıkan İmamoğlu'nun sözcüsü özür dilemek zorunda kaldı

İstanbul'da ilçe belediyelerden birine yönelik ağır ithamlarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, gerçeğin ortaya çıkmasıyla özür dilemek zorunda kaldı.

Google Haberlere Abone ol
İmamoğlu'nun basın danışmanı özür diledi

CHP'lilerin sık sık yaptığı gibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun da AK Partili belediyelere önce iftira attı daha sonra özür dilemek zorunda kaldı. Murat Ongun, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir video ve yazdığı mesaj nedeniyle, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'dan özür diledi.

Sözcü Ongun,  Çekmeköy Metro İstasyonunda temizlik yapan bir işçinin, çöpü istasyon merdivenlerine doğru süpürüp daha sonra da fotoğrafını çektiğini gösteren video eşliğindi şu tweeti atmıştı: "Bu zor günlerde bile trollük yapanları kınıyoruz. Kamuda partizanlığın akıl tutulmasına yol açtığının da en açık örneğidir. Metro girişine çöpü bırakıp sonra fotoğraf çeken ilçe belediyesinin bu temizlik görevlisini kamu vicdanına havale ediyoruz."

Ongun bu tweete ayrıca Çekmeköy Belediyesi ve Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın twitter hesaplarını etiketleyerek direkt hedef göstermişti. CHP Parti Meclisi Üyesi ve eski Milletvekili Eren Erdem aynı paylaşımı yapıp iftiraya ortak oldu. Erdem Sosyal medy hesabından yaptığı paylaşımda, "Videoda gördüğünüz kişi İstanbul Çekmeköy belediyesinde çalışan bir temizlik işçisi. Metro girişine çöp bırakıp resmini çekiyor. Muhtemelen o resim ; “İBB çöpleri toplamıyor” şeklinde paylaşılacak. Şu zor zamanlarda bile kafa böyle çalışıyor. Yazık!!" ifadelerini kullandı. 

ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALDI

Akşam saatlerinde Ongun konuyla ilgili olarak yeni bir tweet daha attı.  Ongun Ahmet Poyraz'dan özür diledi. Ongun'un ikinci tweeti şöyle: "Dürüstlük ve şeffaflık temel ilkemiz. Bugün paylaştığım videodaki görevlinin @Cekmekoybeltr değil, İBB Park Bahçeler Müdürlüğü personeli olduğunu tespit ettik. Gerekli işlem yapıldı. Bu hatadan ötürü Belediye Başkanımız @AhmettPoyraz'dan özür dilerim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar