İftar sofrası bu kez yetimler için kuruldu

Deniz Feneri Derneği ile Ensar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla başkent Üsküp'te 100'den fazla yetim ve yakınlarına iftar verildi

Google Haberlere Abone ol
İftar sofrası bu kez yetimler için kuruldu
Deniz Feneri Derneği ile Ensar Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından, İlim Yayma Vakfı'nın da desteğiyle Makedonya’da 100'den fazla yetime ve yakınlarına iftar verildi.

Başkent Üsküp'teki bir otelde düzenlenen iftara, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği yetkilileri, Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, yetimler ve yakıları katıldı.

Üsküp'teki Ensar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Baki, burada yaptığı açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'nın 2013 yılında ramazanın 15. gününü "Dünya Yetimler Günü" ilan ettiğini anımsatarak, geçen yıldan itibaren Üsküp ve Kumanova'da yetimler ve yakınları için iftar sofrası kurduklarını söyledi.

Amaçlarının yetimlere yönelik farkındalık oluşturmak olduğunu ifade eden Baki, ramazan ayının yetimlerin başının okşandığı, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderildiği bir ay olduğunu vurguladı.
Deniz Feneri Derneği ve İlim Yayma Vakfı adına iftara katılan Ahmet Selim Uçak da Balkanlar'a ilk kez geldiğini belirterek, yabancı olmasına rağmen burada karşılaştığı misafirperverlik ve eserler karşısında kendisini hiç yabancı hissetmediğini söyledi.

"Yetimler bize peygamberimizin emaneti" diyen Uçak, "Onların başını okşamak zaten bizim görevimiz. Bu görevimizi icra etmek için de bugün burada onlarla iftar sofrasında bir aradayız. Bu tür programların çoğalması ve daha geniş kapsamlı yapılması için gerekli gayretin gösterilmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda iftarın ve selamla konuşmalarının ardından iftara katılan yetim çocuklara hediyeler dağıtıldı.

Yorumlar