İDOB, "Cumhuriyet Dönemi Türk Bestecileri" konseri verecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), "Aydın Gün'e Saygı" konserleri ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, "Cumhuriyet Dönemi Türk Bestecileri" konserinde sahne alacak.Konserde, Atatürk'ün...

Google Haberlere Abone ol
İDOB, "Cumhuriyet Dönemi Türk Bestecileri" konseri verecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), "Aydın Gün'e Saygı" konserleri ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, "Cumhuriyet Dönemi Türk Bestecileri" konserinde sahne alacak.

Konserde, Atatürk'ün eğitim için yurt dışına gönderdiği, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş döneminde kendilerinden söz ettiren ve "Türk Beşleri" adıyla tanınan bestecilerin bestelerinden oluşan bir seçki sunulacak.

Şebnem Ağrıdağ, Utku Bayburt, Cengiz Arslan, Cenk Bıyık, Deniz Likos, Özlem Soydan ve Aydın Karlıbel'in solist olarak çıkacağı konser, 29 Ekim'de saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi'nde gerçekleşecek.

Etkinlikte, Adnan Saygun'un "Köroğlu", "Harmandalı", "Mavilim", Necil Kazım Akses'in "Mumların Karanlığı", "Anlatamıyorum", "Aramadın", Ulvi Cemal Erkin'in "Çamdan Sakız Akıyor", "Ayın Ondördü", "Divan", Cemal Reşit Rey'in "Yonca", "Sarı Zeybek", "Çeşme" adlı eserleriyle Aydın Karlıbel'in bestelediği "Atatürk Marşı" ve düzenlemesini yaptığı "Ankara'nın Taşına Bak" adlı eserleri yorumlanacak.


Yorumlar