İdlib'de Mehmetçik konvoyuna saldırı

Son Dakika: Suriye'nin İdlib kentinde devriye atan Mehmetçik konvoyuna el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralı askerlerin olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
İdlib'de Mehmetçik konvoyuna saldırı

Suriye'nin Halep iline bağlı İdlib kentinde Mehmetçik'in geçişi esnasında el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. 

İddiaya göre M4 karayolunda TSK konvoyu geçişi sırasında el yapımı patlayıcı (EYP) infilak ettirildi. Ağır yaralılar var.27 Mayıs 2020 Çarşamba 16:38

Suriye'nin İdlib kentinde  M4 karayolunda TSK konvoyunun geçişi sırasında, yola önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildiğini duyurdu. Patlamada yaralananlar olduğu ve bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

İdlib'deki Esad muhalifi kaynakların aktardığına göre, saldırının ardından Türk helikopterleri bölgeye gitti. Yaralı askerler, helikopterlerle Reyhanlı'da hastaneye götürüldü.

ACI HABER GELDİ

Saldırıda yarlanan askerlerden biri kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Konuyla ilgili Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Bugün İdlib bölgesinde icra edilen yol kontrol devriyesi esnasında arama bölgesinin 250 metre güneyinde meydana gelen ve sebebi henüz tespit edilemeyen bir patlamanın tesiri ile kahraman bir silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

 

Yorumlar

Dede Açil Kirpi lere arkeri araclara zirk takilsin destek olarak akliniz var takn lara zirli taşiyiçalara helikopterlere askerler ssart