İdlib'de "Kamplar Dünya Kupası" başladı

İdlib'deki kamplara sığınan çocuklar için "Kamplar Dünya Kupası" başladı

Google Haberlere Abone ol
İdlib'de "Kamplar Dünya Kupası" başladı

Suriye'nin kuzeybatısında İdlib ilindeki kamplara sığınan ve küçük yaşta çalışmak zorunda kalan çocuklar "Kamplar Dünya Kupası" futbol turnuvasında eğlendi.

Suriye’deki çocuklar için yardım faaliyetleri yürüten Menekşe İnsani Yardım Derneği, İdlib’deki çadır kamplarda yaşayan çocukları savaş ortamından çıkarmak için "Kamplar Dünya Kupası" adı verilen organizasyon düzenledi.

Kamplarda kalan yetenekli 448 çocuğa 6 ay antrenman yaptırıldı.

İdlib’deki 25 kampa sığınan ve ailelerinin geçimlerine katkı için çalışmak zorunda kalan çocuklardan 32 futbol takımı oluşturuldu.

Katar'daki 2022 FIFA Dünya Kupası öncesi İdlib’de iç savaş mağduru çocuklara dikkati çekmek için düzenlenen "Kamplar Dünya Kupası", il merkezindeki bir halı sahada başladı.

Turnuvaya katılan çocuklardan Muhammed el-Aşi, İdlib'de beton fabrikasında çıraklık yaptığını, son aylarda günün 2,5 saatini antrenmanlar için ayırdığını anlattı.

İlk kez böyle bir organizasyona katıldığını ifade eden el-Aşi, iyi hazırlandıklarını, kupayı kazanacaklarını söyledi.

Organizasyonun açılışına katılan Nur el-Hayr adlı kamptan Enes Abdülrazzak da ilk maçı seyretmek için geldiğini dile getirdi.

Abdülrazzak, "Katar'a ‏dünya kupasına gidemedik. Mutluluğu burada yaşadık. Yakında bizim takımın maçlarının sırası gelecek. Kazanacağımızı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

‏Açılış törenine katılanlardan Menekşe Derneği Gönüllüsü Muhammed Said, "Çocukları savaş ortamından çıkarmak için kendi imkanlarımızla özel bir dünya kupası organize ettik." dedi.

İdlib’deki çadır kamplarda yaşayan ve çalışmak zoruna kalan çocukların durumuna dikkati çekmek istediklerini belirten Said, "Çadır kamplarda yaşayan çocuklara dünya kupası atmosferini yaşatmak istiyoruz. Diğer çocuklar gibi mutlu olma hakları var." diye konuştu.

Yorumlar