İdlib konusunda Rusya ile ikinci kritik temas

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesinden sonra iki ülke savunma bakanları da bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
İdlib konusunda Rusya ile ikinci kritik temas

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İdlib'deki gerginliği düşürme görüşmesinden sonra iki ülke savunma bakanları da bugün telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rus mevkidaşı Sergey Şoygu ile telefonda görüştü. 

İki bakan, İdlib'de tansiyonun düşürülmesi konusunu ele aldı.

Bakanlığın Twitter adresinden yapılan açıklamada, Akar ve Şoygu arasındaki telefon görüşmesinde, İdlib'de sorunun çözümüne yönelik karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA PUTİN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Vladimir Putin de İdlib konusunda tarafların anlaşmalara ve mutabakatlara sadık kalması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yapacakları görüşme doğrultusunda atacakları yeni adımlara karar vereceklerini söylemişti. 

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada ise, yaptıkları görüşmenin neticesine göre adım atmaya başladıklarını söyledi; ancak ne tür adımları atıldığı konusunda bir bilgi vermedi.

TÜRKİYE İNSANLIK NAMINA İDLİB'DE BULUNUYOR

Öte yandan, Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Muhammed Vecih Cuma, Türkiye'nin İdlib için gösterdiği çabaların insanlık adına olduğunu belirterek, "Türkiye şu an da siyasi, diplomasi ve askeri gücüyle bu bölgede var." dedi.

Cuma, Suriye'nin İdlib bölgesinde yaşanan gelişmelerle ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bölgede çok büyük bir insanlık dramı bulunduğunu belirterek, sınırların hemen ötesinde 4 milyon insanın yaşadığını ifade etti.

Cuma, "Bunların 1 milyonundan fazlası evinden edilmiş, aile fertleri şehit edilmiş kalanları da bu bölgeye göç etmişler. Bazıları çadırlarda, bazıları ağaçların altında yaşıyor. Burada inanılmaz bir insani dram yaşanıyor. Çok şükür ki bu insanların bir Türkiye'leri var. Türkiye şu an da siyasi, diplomasi ve askeri gücüyle bu bölgede var. Türkiye bu bölgede insanlık adına bulunuyor ve insanlar ölmesin, göç ettirilmesin diye çaba gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Soçi Mutabakatının çatışmasızlık, gerginliğin azalması anlamına geldiğini anlatan Cuma, buna rağmen Esed rejiminin Rusya desteğiyle her yeri bombaladığını belirtti. 

 Kaynak: Son Haberler

Detaylar Geliyor....

Yorumlar