İdlib'deki yaralı ve şehitlerimizin isimleri

Soçi ve Astana mutabakatları çerçevesinde İdlib'de, bulunan gözlem noktalarımıza Rusya destekli Esed rejimi tarafından hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 33 askerimiz şehit oldu.

Google Haberlere Abone ol
İdlib'deki yaralı ve şehitlerimizin isimleri

İdlib'den gelen son dakika haberleri ile Türkiye'nin yüreği yandı. Tüm yurtta Regaip Kandili'nin idrak edildiği sıralarda kara haber gece saatlerinde İdlib'den geldi. Rusya destekli rejim güçleri tarafından askerimize hava saldırısı yapıldı ve Hatay Valisi tarafından yapılan resmi açıklamalara göre, şu ana kadar 33 şehidimiz var. Çok sayıda askerimizin yaralı olduğu bildirilirken yaralı askerlerin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Yaralı askerlerimiz Hatay'da tedavi altına alındı. Peki İdlib'te şehit olan askerlerin isimleri belli oldu mu, İdlib şehitleri isimleri ve memleketleri hakkındaki son haberler...

İdlib'te şehit olan askerlerimiz ile ilgili Hatay Valiliği tarafından dakika dakika açıklama yapılırken 33 askerimizin kimlikleri ve isimleri açıklanmaya başladı. 

İşte isimler açıklanan şehitlerimiz:

- Uzman Çavuş İbrahim Tüzel  (24) / Mersin
- Onbaşı Turgut Burkay Korkmaz (23) / Antalya 
- Uzman Onbaşı Ahmet Saygılı (23) / Kahramanmaraş
- Yüzbaşı Süleyman Şahin'in (35) / Afyonkarahisar

Esed rejimine bağlı güçler, Rusların hava desteğiyle bölgedeki TSK gözlem noktasını hedef aldı. Esed rejiminin saldırılarının ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan, ilk açıklamasında 9 askerimizin şehit olduğunu duyurdu. Daha sonra bu sayının 22'ye yükseldiğini açıklayan Doğan, şehitlerin sayısının gece yarısı yaptığı açıklama ile 33'e çıktığını belirtti. Vali Doğan, yaralıların tedavilerinin sürdüğünü ve hayati tehlikesi olan yaralı olmadığını açıkladı.

İLK AÇIKLAMA FUAT OKTAY'DAN

İdlib'deki alçak saldırıya ilk tepki ve resmi açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay, tarihe savaş suçlusu olarak geçecek Esed ve rejim unsurlarının, İdlib'deki alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerini belirtti.

Oktay, İdlib'deki saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Tarihe savaş suçlusu olarak geçecek olan terör devletinin başı Esed ve rejim unsurları bu alçakça saldırının bedelini ağır ödeyeceklerdir. Ülkemizin sınır güvenliğini sağlamak üzere İdlib'de bulunan askerlerimize düzenlenen alçakça saldırıda şehit olan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Yorumlar