İDDEF kimin, hangi cemaatin?

İDDEF kimin, hangi cemaatin veya hangi gruba daha yakın bir sivil toplum kuruluşudur?

Google Haberlere Abone ol
İDDEF kimin, hangi cemaatin?

İDDEF kimin, hangi vakıf veya hangi cemaatin veya hangi gruba daha yakın bir sivil toplum kuruluşudur soruları Kurbanlık bağışı yapmak isteyen vatandaşlar tarafından merakla soruluyor. 

Kurban Bayramının gelmesiyle birlikte birçok vatandaş, kurban ibadetini yerine getirmenin telaşına kapıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yine kurbanlık ibadetini yerine getirmek için birçok alternatif bulunuyor. Bu alternatiflerden biri ve en çok konuşulanı ise yardım dernekleri üzerinden yoksullara ve yurt fakir ülkelere bağışta bulunmaktır. 

Yurt dışında faaliyet gösteren onlarca Türkiye merkezli dernek, vakıf veya grup var.

Türkiye'de kurbanlık bağışlarına aracılık eden derneklerden biri de İDDEF'tir. 

Peki, İDDEF kimin, hangi cemaatin veya hangi gruba daha yakın bir sivil toplum kuruluşudur?

İDDEF'in kimin olduğuna yönelik sorunun cevabı: İsmailağa Cemaati'nindir.

İsmailağa Cemaati bilindiği üzere en son liderlerinin ölümüyle Türkiye'nin konuştuğu bir cemaat olmuştu. 

Cemaatin resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde dernek hakkında şöyle deniliyor: 

İlmî ve hayrî alanda hizmetlerini yurtiçi ve yurtdışında her geçen gün büyüyerek ve geliştirerek sürdüren İsmailağa Cemaatimizin yurtdışı faaliyet ve hizmetlerini İDDEF (İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu) yürütmektedir.

Bu konuda cemaatimizi temsil hak ve salâhiyeti ve bu alandaki hizmet ve faaliyetlerimizin icrâsı konusunda tek yetkili kuruluş İDDEF’tir. Günümüzde bu hizmetler üç kıtada kırkı aşkın ülke ve iki yüz ellinin üzerinde bölgeye yayılmış durumdadır.

Kurban vecîbelerini yurtdışına bağış yaparak îfâ etmek isteyen kardeşlerimiz için İDDEF her yıl olduğu gibi bu yıl da hazırlıklarını tamamlamış durumda.

Yurtdışı kurban bağışlarınızı 13 yıldır 40’ı aşkın ülkede 264 bölgede yüz binlerce yüreğe ulaştıran ve bu anlamda binlerce kilometrelik mesafeleri aşıp iyilik ve huzur köprüleri kuran İDDEF, bu sene için de kurban vekâletlerinizi ve bağışlarınızı ümmet kardeşliği şuuruyla kıtalar ötesine taşıyor.

Küçükbaş bağışlarınız ve büyükbaş hisse bağışlarınızla sizler de kurbanlarınızı dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizle paylaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Hayır sahipleri, yurtdışına yönelik başta kurbanları olmak üzere; imar, inşa, eğitim, insanî yardım ve diğer alanlarda bağış ve desteklerini İDDEF’e güvenle ve kolaylıkla ulaştırabilirler. Bağış ve yardımlarınızın, bilcümle ibâdetlerinizin kabulünü dileriz.


 

Yorumlar