ICRYPEX kimin sahibi kimdir?

ICRYPEX kripto para borsasındaki isimlerden biridir. Şirketin kimin ya da kime ait olduğu merak ediliyor. İşte Icrypex hakkında merak ettiğiniz soruların cevapları:

Google Haberlere Abone ol
ICRYPEX kimin sahibi kimdir?

ICRYPEX kimin veya sahibi kimdir soruları kripto para borsasına yatırım yapmak isteyenler tarafından sıklıkla dile getirilen sorular arasında yer alıyor. 

Sizler için ICRYPEX şirketinin kim veya kimlere ait olduğu, ne zaman ve nerede kurulduğu sorularına cevap aradık. 

Icrypex şirketinin resmi internet sitesine baktığımızda şöyle bir bilgi yer alıyor:

Icrypex Kripto Borsası, tüm kariyerini vadeli ișlemler, para ve döviz piyasaları, sabit getirili ürünler ve dijital paralar gibi finansal ürünlere ayırmış finans profesyonelleri tarafından kurulmuștur. Diğer bir çok dünya borsasından farklı olarak, Bitcoin, Ethereum, Ripple ve diğer kripto paralarda kendi çekirdeklerinde (node) cüzdan olușturur. Bu, Icrypex üzerinden yaptığınız ișlemlerin anlık olarak blok zincirinde gerçekleșmesi anlamına geliyor. Böylece, gerçekten Bitcoin, Ethereum ya da Ripple satın almıș olursunuz. Dilediğiniz takdirde size özel anahtarınız (Private Key) ile kripto paranızı, istediğiniz bir anda, bize sormadan, istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.Çok katmanlı bir güvenlik seviyesi sunan Icrypex’de 2FA ya da SMS doğrulama ile ișlem yapabilirsiniz.

ICRYPEX'İN SAHİBİ KİM?

ICRYPEX sahiplerinin kim olduğunu araştırdığımızda ise karşımıza iki isim çıkıyor. 

ICRYPEX 2018 yılında İstanbul'un ICRYPEX BİLİŞİM ANONİM ŞİRKETİ adıyla iki ortak tarafından kuruluyor. Daha sonra Sarıyer Maslak'ta faaliyetine devam eden şirket yoluna tek kişiyle devam ediyor. 

ICRYPEX kripto para borsasının kurucusu ve CEO’su Gökalp İçer’dir.

Gökalp İçer finansal piyasalarda on iki yılı aşkın uzmanlık ve farklı aracı kurumlarda üst yönetim rollerinde 5 yıllık tecrübeye sahiptir. Finans mühendisi ve eski traderdır. İçer, Türkiye’de SPK ve Malta’da MFSA tarafından düzenlenen çeşitli aracılık girişimlerini yönetmiştir.

ICRYPEX, çeşitli kripto para birimlerinin ticareti için platform sağlayan bir Türk kripto para borsasıdır. 2018 yılında Gökalp İçer tarafından Türkiye’de kurumsal yapı ile kurulan, kendi nodelarına, trading ve matching enginelerine sahip, emir defteri yönetimini kendi yapan kripto para platformudur.

Bünyesinde Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Stellar, Basic Attention Token, ChainLink, BiLira, AVAX, Algorand ve MenaPay coinleri barındırır. Yurt dışı borsalarında varlık barındırmadan, üyelerinin tüm varlıklarını Türkiye içerisinde barındırır.

Kabul edilen fiat paralar Türk lirası ve Amerikan Doları'dır. ICRYPEX ismi International Crypto Exchange akronimidir.

Icrypex şirketinin kuruluş sermayesi ise 2018 yılında 600 Bin TL olarak beyan edilmiş; ancak şirket iki kez sermaye artırımına gitti.

2018'de 1 milyon liraya yükseltilen sermaye artırımı 2019 yılında ise 2 milyon liraya çıkarıldı.

 

Yorumlar