İçişleri Bakanlığı'ndan 'Musa Orhan' açıklaması

İçişleri Bakanlığı, Batman'da ölümüne neden olduğu genç kızı istismar etmekle suçlanan Uzman Çavuş Musa Orhan ile ilgili açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
İçişleri Bakanlığı'ndan 'Musa Orhan' açıklaması

İçişleri Bakanlığı, hayatını kaybeden İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve dün serbest kalan eski Uzman Çavuş Musa Orhan'a Bakan Süleyman Soylu'nun sahip çıktığı yönündeki haberleri yalanladı ve Orhan'ın Jandarma'dan ihraç sürecinin işlediği belirtildi.

Bazı basın organlarında Batman'da hayatını kaybeden İpek Er'e cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ve dün akşam serbest kalan Musa Orhan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun arka çıktığı iddiaları gündeme geldi. Bakanlık ise geniş çaplı bir açıklama yayınlayarak bu iddiaları yalanladı.

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

"Yaşadığı cinsel istismar olayından sonra intihara kalkışan ve 18 Ağustos 2020 tarihinde, tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybeden İpek Er ve bu olayın şüphelisi Musa Orhan hakkında sosyal medyada bir süredir yapılan yorumlarda, gerek bakanlığımız gerekse İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu hakkında mesnetsiz, hiçbir yasal ve fiili dayanağı olmayan, haksız ve iftiraya varan birtakım paylaşımların yapılması üzerine, aşağıdaki hususların açıklanmasına gerek duyulmuştur.

1- Kamuoyunayansıyan ve bakanlığımız tarafındanhiçbir şekilde tasvip edilmeyen, mütevaffanın ailesinin üzüntüsünün derinden paylaştığımız bu acı hadise ile ilgili olarak tüm yasal süreçler, kanunun öngördüğü çerçevede devam etmekte, tutuklanma talebi ve buna bağlı kararlar savcılık ve mahkeme tarafından işleme konulmaktadır.

2-Şüphelinin Jandarma Uzman Çavuş olması hasebiyle, kurum yönünden yapılması gereken idari tahkikat ve işlemler de yine yasal çerçevede Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde devam etmektedir. Bu kapsamda;

Musa Orhan isimli şahıs Siirt Valiliğinin tarafından 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma kapsamındahemen görevindenuzaklaştırmıştır.

Devlet Memurluğundan Çıkarma" cezası verilmesi istemiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde soruşturma başlatılmış, bahse konu disiplin soruşturması tamamlanarak Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kuruluna gönderilmiştir.Adı geçen şahısla ilgiliihraç işlemleri başlatılmış olup yasal süreç devam etmektedir. Sürecin tüm aşamaları, kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacaktır.

 

Yorumlar