İbrahim Tatlıses neden vuruldu, Tatlıses'i kim vurdu, suikast sebebi neydi, görüntüleri?

İbrahim Tatlıses neden vuruldu, Tatlıses'i kim vurdu, suikast sebebi neydi, görüntüleri... İbrahim Tatlıses 9 yıl önce 2011'de Beyaz TV'deki İbo Show'un bitiminden sonra binadan çıktığı anda saldırıya uğramıştı.

İbrahim Tatlıses neden vuruldu, Tatlıses'i kim vurdu, suikast sebebi neydi, görüntüleri?.. İbrahim Tatlıses 9 yıl önce 2011'de Beyaz TV'deki İbo Show'un bitiminden sonra binadan çıktığı anda saldırıya uğramıştı. Tatlıses, uzun yıllar boyunca kendisine musallat olan bir çete başı tarafından kaleşnikov marka silahlarla taranmıştı. 

İbrahim Tatlıses, 14 Mart 2011 tarihinde program çıkışı esnasında Abdullah Uçmak isimli çete başının adamları tarafından düzenlenen saldırıda ağır şekilde yaralandı. Tatlıses'in suikaste uğraması Türkiye'de ve dünyada yankı uyandırmıştı. Tatlıses'in kurtulamayacağı konuşuluyordu. Ancak uzun süren tedavilerden sonra vücudunun büyük bölümü felç geçiren Tatlıses hayata tutundu, ayağa da kalktı, şimdi kaldığı yerden devam ediyor. Onu öldürmeye çalışanlar ise cezaevinde yatıyor. 

Abdullah Uçmak ile İbrahim Tatlıses arasında yıllardan beri süre gelen husumet 1998 yılından bu yana sürüyordu. Ocak 1998’de İbrahim Tatlıses’in eski menajeri Hasan Bora’nın müzik şirketini, Tatlıses’in oğlu ve kardeşinin de aralarında bulunduğu dört kişi silahla taradı. Bu sırada Hasan Bora’nın bürosuna ziyarete gelen Abdullah Uçmak yaralandı. Bir hafta sonra bu kez, Hasan Bora’nın adamları, Tatlıses’in iki işyerine kurşun yağdırır. 19 Mayıs 1998’de de Tatlıses’e, otomobiliyle seyir halindeyken pompalı tüfekle ateş açıldı. İbrahim Tatlıses, olaydan yara almadan kurtuldu. Hasan Bora ise 5 Ocak 1999’da silahlı saldırıya uğradı. Bora’yı ölümden, giydiği çelik yelek kurtardı. İbrahim Tatlıses, Hasan Bora’ya yapılan silahlı saldırıyı yaptığı iddiasıyla gözlatına alındı ancak daha sonra serbest bırakıldı. 

2000 yılında Abdullah Uçmak, kendi adamları tarafından İbrahim Tatlıses’ten aldığı kan parasını tek başına harcadığı için silahla vuruldu. Abdullah Uçmak bu saldırının İbrahim Tatlıses tarafından organize edildiğini iddia etti.

İstanbul polisi 14 Aralık 2003’te, Gaziosmanpaşa’da otoban kenarındaki araçta bulunan şahıslardan şüphelenmesi sonucu yaptığı incelemede İbrahim Tatlıses’e yönelik yeni bir saldırı hazırlığını ortaya çıkardı. Otomobilde yakalanan Sinan Güçlü, İnan Deliktaş, Mikail Özdil, Abdullah Uçmak’ın talimatıyla İbrahim Tatlıses’e televizyon programı çıkışında, suikast planladıklarını söyledi. Otomobilde yapılan aramada kar maskeleri, kaleşnikof tüfek, tabancalar bulundu. Polis tarafından yapılan operasyonda Abdlullah Uçmak saldırının planlayıcısı olarak yakalandı ve cezaevine konuldu. Abdullah Uçmak 2010 yılının kasım ayında cezaevinden çıktı.

İBO SALDIRGANLARI AFFETMİŞTİ

Tarih 2002'ye geldiğinde, TEM Stüdyosu'ndaki programının ardından aracıyla hareket ederken Tatlıses'e Gaziosmanpaşa Mevkii'nde ölüm pususu kurulmuştu. Saldırganlar programın saatini şaşırdığı için Tatlıses bu saldırıdan kurtulmuştu. Ölüm pususu kuran araçtakiler ise bugün gözaltına alınan Abdullah Uçmak'ın adamlarıydı.