İbrahim Atabey kimdir nerelidir?

Youtube üzerinden yayınladığı videoda Peygamber efendimize hakaret eden İbrahim Atabey kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
İbrahim Atabey kimdir nerelidir?

Youtube'da yayın yapan İbrahim Atabey isimli bir şahıs, Kur'an-ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) hakkında hakaret içerikli ifadeler kullandı.

İbrahim Atabey'e tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından sosyal medyada "İbrahim Atabey Tutuklansın" sesleri yükseldi.

İbrahim Atabey isimli Youtuber, kutsal kitabımız Kur'an'ı Kerim ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'i (S.A.V) hedef alan küstah açıklamalarda bulundu.

Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından yurt dışında yaşadığı iddia edilen İbrahim Atabey'e tepkiler çığ gibi büyüdü.

Skandal görüntülerin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter'da "İbrahim Atabey Tutuklansın" etiketi altında binlerce paylaşım yapıldı.

Etiketin altına yorum yapan Twitter kullanıcıları, "Adı İbrahim ama Ebu Cehil'den farkı olmayan bu haysiyetsizi tutuklayın" çağrısında bulundu.

 Videonun ilgili kısmını Kur'an-ı Kerim'e olan saygımızdan ve rahatsız edici olduğundan yayınlayamıyoruz.

İbrahim Atabey, 40'lı yaşlarda aslen Konyalı olan bir Youtuber'dır.

Konya'da Vandetta maskesi takarak sokak röportajları yapıyordu. 

Daha sonra aldığı tepkiler üzerine yurt dışına kaçmak zorunda kaldı. 

Yurt dışına gittiği ilk ülkenin ise İsrail olduğu biliniyor. Daha sonra da Rusya ve Belarus'ta İslam düşmanlığına devam ettiği biliniyor.

Şu anda yurt dışında yaşayan Atabey aynı zamanda Ateizm Derneği üyesidir.

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

Adalet Bakanlığı Basın Müşaviri Osman Yılmaz, Atabey'in Rusya'da yaşadığının tespit edildiğini ve soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Yılmaz Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Rusya’da yaşadığı tespit edilen İ.A hakkında İslam dinine yönelik sosyal medya paylaşımları nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve dini değerleri alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatıldı." dedi.

'EMNİYET'DEN AÇIKLAMA

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada dini değerleri aşağıladığı tespit edilen kişi hakkında işlem başlatıldığını duyurdu.

EGM’nin açıklamasında şöyle denildi:

* Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimlerince yürütülen sanal devriye faaliyetleri kapsamında; 16 Kasım 2020 tarihinde YouTube adlı video paylaşım sitesinde paylaşılan ve sosyal medyada #İbrahimAtabeyTutuklansın etiketiyle gündeme gelen bir videoda dini değerleri alenen aşağılayan ve kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'i yırtan şahsın görülmesi üzerine tespit çalışması yapılmıştır.

Videodaki şahsın İbrahim Atabey olduğu, çeşitli suçlardan 11 adet kaydının bulunduğu, firari olarak Rusya'da ikamet ettiğinin anlaşıldığı bildirildi. Şahıs hakkında yasal işlem başlatıldığı, ülkemize iade sürecinin takip edildiği belirtildi.

İMAMOĞLU'NUN ÇOK TARTIŞILAN İNGİLİZCE KONUŞMASI

 

Yorumlar