İBB'nin İyi Partili isme peşkeş çektiği E-5'in kenarındaki gecekondu büfe yıkıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından E-5 yolunun kenarında tahsis edilen alana inşa edilen gecekondu büfenin İyi Partili Meclis Üyesi ve aynı zamanda sık sık yeni havalimanıyla ilgili asılsız iddialarda bulunan bir haber sitesinin sahibi Ali Kıdık'a ait olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
İBB'nin İyi Partili isme büfe kıyağı afişe oldu

İstanbul'da yerel seçimlerde ittifak yapan CHP ve İyi Parti'nin şimdilerde şehri parsel parsel bölüşmeye başladıkları ortaya çıkıyor. İBB koruması ve himayesi altında İstanbul'un en büyük otoyollarından birinin kenarına gecekondu büfe inşa edildi. Büfeyi inşa eden ise İyi Partili İBB Meclis Üyesi Ali Kıdık olduğu ortaya çıktı. Durumu fark eden Güngören Belediyesi, kendi sınırları içerisinde kalan alanda gecekondu büfeye rıza göstermedi ve yıkımını istedi. Ancak bunu yapmak isterken İBB tarafından engellenmek istendi. İBB zabıtalarıyla Güngören Belediyesi zabıtaları kaçak büfe nedeniyle karşı karşıya geldi. Olay medyaya yansıyınca da İBB zabıtaları geri adım atmak zorunda kaldı. Kaçak büfe yerinden sökülerek kaldırıldı. Büfeyi taşıyanlar ise yine İBB zabıtaları oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde encümen kararı ile izin belgesi olmaksızın Merter Metro İstasyonu yanına kurulan ve Güngören Belediyesi Zabıta ekipleriyle İBB zabıtalarını karşı karşıya getiren kaçak büfe gece 21.30 sıralarında İBB ekipleri tarafından olduğu yerden kaldırıldı. Güngören Belediye Başkanı yaptığı açıklamada büfenin İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık'a ait olduğunu iddia etmiş ve "Peşkeş arıyorsanız işte burasıdır" ifadesini kullanmıştı. Demir daha sonra İBB Başkanı İmamoğlu'dan inceleme talebinde bulunmuştu.

İBB tarafından kurulan ve İYİ Partili Meclis Üyesi Ali Kıdık'a ait olduğu iddia edilen büfe akşam saatlerinde İBB ekipleri tarafından kaldırıldı. Merter metro istasyonunun yanına kurulan kaçak büfe akşam saatlerinde olduğu yerden İBB ekipleri kaldırıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Güngören Belediyesi Başjanı Demir, kaçak konulan büfenin belgelerinin de incelendiğinde büfenin konulduğu günden 7 gün sonra işletecek şirketin kurulduğunu ve kurulan şirketin de adresi ile İBB İyi Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık'ın sahibi olduğu şirketin adreslerinin aynı olduğunu ifade etmişti.

Demir ayrıca büfeye ilişkin "Peşkeş arıyorsanız işte burasıdır" diyerek duruma tepki göstermişti.

Yorumlar