İBB'nin çocuklara dağıttığı kitap da polemik konusu oldu

İBB tarafından 23 Nisan'da çocuklara dağıtılan kitaplarda yer alan resimler görenleri hayretler içerisinde bıraktı. Seçildiği günden bu yana İstanbul için somut hiçbir adım atmamakla suçlanan CHP'li İBB yönetiminin polemik yapmaktan başka iş yapmadığı belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklara dağıtılacak kitap mı bu?

İstanbul halkı hizmet beklerken sık sık polemiklerle gündeme gelen bir belediye ve belediye başkanı görmekten artık sıkıldı. Hemen hemen her gün belediye başkanı ve belediye yönetimi yeni bir polemik konusuyla halkın karşısına çıkıyor. Seçildiği günden bu yana İstanbul için somut hiçbir hizmette bulunmamakla suçlanan İBB yönetiminin en son 23 Nisan'da yaptıkları da yine tartışma konusu oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara dağıtılan kitaplardaki görsellerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sosyal medyadan ağır eleştiriler yöneltiliyor. Dünden beri sosyal medyanın gündemini meşgul eden konuyla ilgili gözlerin çevrildiği İBB kanadı, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

İBB tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel olarak hazırlanan ve çocuklara gönderilen paketlerde yer alan "Cumhuriyet ve Demokrasi" adlı kitap tartışmalara yol açtı.

"Demokrasi için 'sandık' şarttır ama yeterli değildir" ifadesinin yer aldığı kitaptaki bir çizimde İslâmiyet hoca, Hristiyanlık rahip, Yahudilik de hahamla resmedildi. Aynı çizimde bir Alevi dedesine de yer verilmesi dikkat çekti. Kitaptaki başka bir resimde de gençlerin ellerinde, "Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma" yazılı dövizler taşıdığı görülüyor.

Tartışılan görsele sosyal medyada büyük tepki gösterildi. Dün akşamdan beri sosyal medyanın gündemine oturan konuyla ilgili tartışmalar devam ederken İBB herhangi bir açıklama yapmadı.

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan da konuyla ilgili kaleme aldığı köşe yazısında "Bu tür konularda biraz daha dikkat etmek gerekmez mi Ekrem Başkan?" ifadelerini kullandı.

Yorumlar