İBB'den yandaşlara taze rant kapısı: Yeni büfeler

İstanbul'da CHP'ye geçen İBB yönetimi şehrin dört bir yanında yandaşlara yeni büfeler açtırıyor. Boş bulduğu her köşe başına büfe açtıran İBB ile ilçe belediyeleri bu nedenle sık sık karşı karşıya geliyor. Açılan büfelerin tamamının yandaşlara, partililere peşkeşi ise aleni şekilde yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
İBB'den yandaşlara taze rant kapısı: Yeni büfeler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yandaşlarına yeni rant kapısı açmak için il geneline yeni büfeler açtıracak.

İBB'den yapılan açıklamada yapılacak büfeler için, "daha estetik, daha kapsamlı" gibi aldatıcı ifadeler kullanılarak yapılacak peşkeşin üstü örtülmeye çalışıldı. 

İşte İBB'den yapılan büfeler açıklaması:

İstanbul’un kent kimliğinden esinlenerek üç farklı modelde tasarlanacak büfeler, hem daha geniş bir alan ve ürün yelpazesine sahip olacak hem de daha estetik bir görünüme kavuşacak. Yeni büfelerde, hijyenik şartların sağlanması kaydıyla dondurma, sandviç gibi ürünler de satılabilecek. Ürün çeşitliliği artacak. Kent genelindeki 25 yıllık eskimiş büfeler ortadan kaldırılacak. İşletmeciler, kendilerine sunulan üç farklı tasarımdan dilediğini seçebilecek.

KİRALAR RAYİÇ BEDELE GÖRE DÜZENLENDİ

Şu an İstanbul’da İBB’nin mülkiyetinde 245 büfe var. Bunların 175’inde eski kiracılar varken 70’i boş durumda. İBB Meclisi, büfelerin işletmesini Kültür AŞ’ye verdiği için, büfelerle yapılan kira sözleşmelerinin yenilenmesi gerekiyor. Bu amaçla 2015 yılından bu yana sabit kalan kira bedelleri yeniden ele alındı. Büfelerin konumu, özellikleri ve günümüz fiyatları üzerinden düzenlendi. Mecidiyeköy, Kadıköy, Beyoğlu, Fatih, Bostancı gibi yerlerde hala bin 165 ila 2 bin 100 lira arasında değişen düşük kiralar, günün gereklerine göre düzenlendi. Böylece kamu mağduriyeti önlendi. Teklif, İBB’ye eski kira bedelleri üzerinden 9 aylık borcu olan tüm eski işletmecilere iletildi.

YENİ BÜFELERİN MALİYETİ 36 AYDA İŞLETMECİYE GERİ ÖDENECEK

Bunlara ek olarak bedeli 70 ila 100 bin lira arasında olan yeni büfelerin maliyeti de işletmecilerin üzerine yüklenmedi. İlk etapta işletmeciler, 12 eşit taksitte yenileme bedellerini Kültür AŞ’ye ödeyecek. Ancak daha sonra bu bedel, kiradan düşmek suretiyle işletmecilere geri ödenecek. Sultanahmet, Taksim ve Üsküdar gibi tarihi mekânlarda ise özel tasarım büfeler inşa edilecek olup, bunların fiyat çalışması bu yerlerdeki mevcut işletmecilerle birlikte yapılacak.

 

Yorumlar

Hakuk Ohh iyi yapiyolR
buna konuş hep akp kazanak değil ya biraz da onlar kazansın adamlar kendilerine kaynak oluşturuyorlar daha ne akp gibi borç alıp bunu millete ödetmekten daha iyidir chp bir de ateist dersiniz ama hangisi daha müslümanca davranış faizle iş yapmakmı ticaret yapmak mı.