İBB'de AK Parti döneminde 1400 liraya kiralanan araç CHP döneminde 3 bin 3340 liraya kiralandı

İBB'de tasarruf yapacakları iddiasıyla gelen CHP yönetimi, "ihtiyaç fazlası" diyerek 730 aracı teşhir etti ve iade edeceğini açıkladı; ancak aynı yönetim son bir ay içinde 997 adet araç kiraladı. Hem de AK Parti döneminde 1400 liraya kiralanan aracı yeni dönemde 3 bin 340 liraya kiraladı.

Google Haberlere Abone ol
İBB'de AK Parti döneminde 1400 liraya kiralanan araç CHP döneminde 3 bin 3340 liraya kiralandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde israf yapıldığını, yönetime geldiklerinde israfı önleyeceklerini ileri süren CHP'li İBB başkanının, AK Parti döneminde 1400 liraya kiralanan aracı yeni dönemde 3 bin 340 liraya kiraladığı ortaya çıktı. Üstelik, 730 hizmet aracını "ihtiyaç fazlası" diyerek Yenikapı'da sergilediği esnada 997 yeni araç kiraladı.

Belediyenin ihtiyaç fazlası araçları Yenikapı'da sergilemesine tepki gösteren Göksu şunları kaydetti: "Bir taraftan emek ve alın terini konuşurken diğer yandan İstanbul'da bir tiyatro izledik. Öylesine bir tiyatro izledik ki Sayın Başkan seçim döneminde kamuoyuna çıkıp, "İBB'de 643 yöneticiye 1717 makam aracı verilmiştir" dedi. Verilen 1717 makam aracı nerede? Bu sorunun cevabını arıyoruz. Allah aşkına makam araçları bunlar mı? Sonra 643 yöneticiye 1717 makam aracı bulunamayınca bunlar hizmet fazlası araçlar dediniz. Soruyorum, bunlar hizmet fazlası araçsa Yenikapı'ya toplayabildiğiniz araç sayısı 730. Topladıktan sonra baktınız ki tepki almaya başladınız, gece operasyonlarla kamyonetleri geri çektiniz. Plakaları burada. O kamyonetler kimindi acaba? 730 tane hizmet fazlası araç tespit ettiniz. Peki İSKİ'de 2 Ağustos'ta 997 aracı niye aldınız? Hem de bizim dönemde 1400 liraya kiralanan araç, yeni dönemde 3341 liraya kiralanmış. Üç katı. Eğer mesele hizmet fazlası araçsa hemen bunları da göndermeniz lazım. Hizmet fazlası araç söz konusuysa kamu kurumu bu araçları elinden çıkarmalı. Ama araç neye göre belirleniyor? Eğer hiçbir şey yapmayacaksanız bütün araçlar hizmet fazlasıdır. Hizmet araçlarının, zabıta araçlarının hizmet fazlası olduğuna neye göre karar verdiniz? Bundan sonra evde bakım yapamayacak mısınız? Bundan sonra insanların ayağına hizmet götürmeyecek misiniz? O zaman bu araçları teslim edebilirsiniz."

Yorumlar