İBB yönetimi AK Parti döneminde ücretsiz olan müzeden ücret almaya başladı, diğerlerine de yüzde 50 zam yaptı

İstanbul'da AK Parti döneminde açılarak halkın hizmetine sunulan müzelere CHP'li yeni yönetim tarafından yüzde 50 zam yapıldı. Öte yandan AK Partili başkanlar döneminde girişi ücretsiz olan müzeler de ücretli hale getirildi.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti döneminde ücretsiz olan müze ücretli oldu

İstanbul'da İstanbul Büyükşehir Belediye'sinin (İBB) bünyesinde bulunan müzelere zam yapıldı. Zam yapılan müzeler arasında eski tarihi yapılar ile AK Partili belediye yönetimleri tarafından yapılan yeni müzeler de bulunuyor. Bunlar arasında Miniatürk ve Panaroma 1453 gibi çok önemli müzeler de bulunuyor. Öte yandan önceki yönetimlerde ücretsiz olan müzelere girişler de ücretli oldu.

Toplu ulaşıma yaptığı yüzde 35 zammın tartışmaları hala devam ederken İBB yönetimi, müzelerin girişlerine yüzde 30 ile 50 arasında zam yaptı.

1 Mart'tan itibaren uygulamaya konulan zam tarifesiyle Yerebatan Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453, Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı Çini Müzesi giriş ücretleri zamlandı. Daha önce giriş ücreti 10 TL olan Yerebatan Sarnıcı; yüzde 50 zam yapılarak 15 TL, öğrenci ve öğretmen 5 TL, yabancı ziyaretçi ise 30 TL olarak açıklandı.

Giriş ücreti 7,5 TL olan Miniatürk girişi ise 10 TL oldu. Öğrenci 5 TL olurken, yabancı ziyaretçi 20 TL oldu. Panorama 1453 ise 7,5 TL'den 10 TL'ye çıktı.

AK PARTİ DÖNEMİNDE ÜCRETSİZ OLAN MÜZE ÜCRETLİ HALE GETİRİLDİ

Diğer taraftan önceki dönem İBB tarafından ücretsiz olarak ziyarete açılan Tekfur Sarayı Müzesi ücretli yapılarak 10 TL, öğrenci 5 TL oldu.

Yorumlar