Metrobüse yüzde 79 gizli zam

İBB'nin İstanbul'da uygulamaya koyduğu yüzde 35'lik zammın metrobüs hatlarındaki bazı kalemlerde yüzde 79 oranında arttırıldığı ortaya çıktı. Daha önce 1,95 kuruş olan ilk üç durak ücreti yeni zamla birlikte 3,5 liraya yükseltildi.

Google Haberlere Abone ol
Metrobüse yüzde 79 gizli zam

Seçimlerde İstanbul halkına ucuz ulaşım vaadiyle halktan oy toplayan CHP'li Ekrem İmamoğlu, seçildikten sonra sözünü unutarak İstanbul'da toplu ulaşıma "3 yıldır zam yapılmıyor" diyerek yüzde 35 zam yaptı.

Yüzde 35 oranında zam yapılmasının yankıları devam ederken metrobüste farklı bir uygulamayla gizlice yüzde 79 oranında zam yaptığı ortaya çıktı. Daha önce 1 lira 95 kuruş olan metrobüs ilk üç durak ücreti yeni zamla birlikte 3 lira 50 kuruşa yükseltildi. 

İstanbul ulaşımının bel kemiği olan ve AK Parti yönetiminin en büyük icraatlarından biri olan metrobüste ilk 3 durak sabit 1.95 TL olarak alınıyordu. Yeni zamla birlikte birinci durakta 2,5 TL, ikinci durakta 3 TL, üçüncü durakta 3.5 TL olarak uygulanmaya başlandı. Böylece 1-3 durak arasında zam oranı yüzde 79 olarak ölçüldü.

YÜZDE 35 ZAM HALA TARTIŞILIYOR

İstanbul'da 10 Şubat Pazartesi günü itibariyle uygulamaya konulan yeni tarifede; tam elektronik bilet 3,50 lira, öğrenci bileti 1,75 lira, tam Mavi Kart 275 lira, öğrenci Mavi Kartı ise 50 lira olarak belirlenmişti. 

Yorumlar

RECEP YILMAZ GELECEGÌN BÙYÙK LÌDERÌMÌZ MUCAHÌT FATÌH ERBAKAN BEN BU OYUNU BOZARIM MASONLARIN KORKULU RÙYASI
RECEP YILMAZ RECEP TAYÌP ERDOGAN MASONDAN KAC ÌMAMOGLU MASONATUTUL BÌZ BÌLÌYORUZ BUNLARDAN BÌR POK OLMAZ